El Periódico - Català

La naturalesa és sàvia

- IMMA Sust

Portem una inquietant ratxa de pluges i temporals a Espanya. En general, a la gent no li agrada que plogui. Ningú surt de casa un dia plujós i diu: «¡Quin dia més bonic!». La gent arriba tard a la feina, els trens van amb retard i els carrers s’omplen de cotxes amb conductors malhumorat­s. El temps és una de les poques coses que l’ésser humà no pot controlar i suposo que és per això que fa enfadar tant algunes persones.

A mi, personalme­nt, no em disgusta que plogui, de vegades fins i tot em relaxa. Dormo millor i m’encanta sopar a la meva terrassa mentre veig caure les gotes al carrer. I si hi ha tempesta amb llamps i trons, molt millor. El poder de la naturalesa em fascina. La paraula naturalesa procedeix del llatí i significa natural. I el que és natural està de moda. Si feu un volt per un supermerca­t qualsevol, us adonareu que cada vegada són més els productes gens naturals que compten amb la paraula natural en el seu etiquetatg­e. Sembla que si és natural, ve de la naturalesa i, com que la naturalesa és sàvia, doncs és genial. És curiós, perquè en realitat l’ésser humà fa grans esforços per anar en contra de la naturalesa. Descobrint vacunes i dissenyant artefactes que milloren la nostra qualitat de vida. DE SOBTE,

no obstant, arribem al segle XXI, amb l’esperança de vida més alta de la nostra història, i ens tornem una mica bojos. Perquè l’ideal és ser vegà, fer ioga tres vegades per setmana, meditar i odiar el gluten. Després hi ha els que ni vacunen els seus fills. La contradicc­ió és sistemàtic­a i contínua. La naturalesa no va inventar ni la penicil·lina ni els antibiòtic­s. Si la naturalesa fos sàvia, no passaríem ni fred ni calor. Si la naturalesa fos sàvia, ens regiríem per l’hora solar. Si la naturalesa fos sàvia, no tindríem fills per inseminaci­ó artificial un cop complerts els 45 i la majoria de les dones moriríem al donar a llum. Si la naturalesa fos sàvia, ens encantarie­n els dies plujosos i el mal temps no existiria. Tot el temps seria bo.

L’ésser humà, en realitat, fa grans esforços per anar en contra de la naturalesa

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain