El Periódico - Català

L’Església canadenca s’ofereix a acollir la caravana hondurenya

Un bisbe proposa un pont aeri des de Mèxic o un barco fins a Vancouver

- EL PERIÓDICO

L’arquebisbe del Canadà, Leonardo Marín Saavedra, ha plantejat a la caravana migrant a la ciutat de Tijuana, a la frontera amb els EUA, la possibilit­at de ser acceptats en aquest país si es donen les condicions que exigeix el Govern canadenc. El prelat catòlic, d’origen colombià, va dir que perquè els viatjants arribin al Canadà es podria crear un pont aeri MèxicCanad­à, un trasllat amb barco fins a Vancouver, o demanar permís als EUA per travessar aquest país en autobusos, possibilit­at que va considerar complicada.

«Un grup de persones de San Francisco em van trucar i em van dir que soc la persona indicada per parlar amb el Govern del Canadà per veure si és possible que portem alguns migrants de la caravana al Canadà, i a mi em va encantar la idea», va explicar el bisbe a l’alberg que hi ha al centre esportiu Benito Juárez de Tijuana, on pernocten uns 3.000 migrants centreamer­icans.

Precisamen­t aquest diumenge passat, unes 150 persones es van concentrar davant d’aquest centre esportiu per protestar contra la caravana. Convocats per l’anomenat Moviment ciutadà contra el caos de la caravana migrant, els manifestan­ts van disfressar la seva xenofòbia amb crides a l’ordre. «¡Desperta Mèxic! No volem problemes, fora els maras (bandes centreamer­icanes), Mèxic per als mexicans», van corejar els manifestan­ts.

/«El somni nordameric­à PETICIÓ A TRUDEAU és això, un somni, i vostès poden tenir un territori de pau al Canadà», va dir l’arquebisbe, que va demanar als migrants que no es desanimin, que siguin respectuos­os amb el país que els ofereix allotjamen­t, en aquest cas Mèxic, i que intentin «no fer cas a expression­s de discrimina­ció». Va dir que diferents organitzac­ions s’encarregar­an d’enviar-li un projecte al primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, per veure si accepta un grup d’integrants de la caravana i els va demanar «que no es facin il·lusions, però que tinguin fe».

Almenys 198 migrants salvadoren­cs van creuar ahir dos passos fronterers que connecten el Salvador amb Guatemala i segueixen la ruta als EUA per unir-se als expatriats hondurenys i guatemalen­cs, va dir la directora general de Migració i Estrangeri­a del Salvador, Evelyn Marroquín.

 ?? EFE / MARIA DE LA LUZ ASCENCIO ?? Vista aèria del mur que s’endinsa al mar, construït a la frontera entre els EUA i Mèxic a Tijuana.
EFE / MARIA DE LA LUZ ASCENCIO Vista aèria del mur que s’endinsa al mar, construït a la frontera entre els EUA i Mèxic a Tijuana.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain