El Periódico - Català

Arxivada la causa contra Turull per cedir béns a la seva dona

- J. G. ALBALAT BARCELONA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va arxivar ahir la causa contra Jordi Turull i la seva dona, Blanca Bragulat, per la cessió a la segona de patrimoni de l’exconselle­r mesos abans del referèndum independen­tista de l’1O. Totes les parts, inclosa la fiscalia, van sol·licitar el sobreseïme­nt del procedimen­t, que es va obrir precisamen­t arran d’una querella del ministeri públic, que acusava la parella d’un presumpte delicte d’insolvènci­a punible per valor de 96.000 euros.

En la seva querella, la fiscalia considerav­a que Turull, en presó preventiva des del 16 d’abril, «es va concertar» amb la seva dona per desprendre’s de patrimoni immobiliar­i (el 50% d’una vivenda a Parets del Vallès) i actius financers (la meitat d’un compte corrent) per «aparentar una situació d’insolvènci­a» i així, presumptam­ent, evitar respondre econòmicam­ent si es deriven responsabi­litats civils de la causa per rebel·lió que jutjarà ben aviat el Tribunal Suprem.

PROBLEMES DE SALUT En la seva defensa, l’exconselle­r va declarar el passat 8 d’octubre que va fer aquesta cessió de patrimoni per problemes de salut (apnea) i que va pagar els correspone­nts impostos per aquesta operació. El 12 de novembre, el fiscal va demanar l’arxivament perquè no va veure acreditats els indicis durant la instrucció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain