El Periódico - Català

Debbie Crosbie dirigirà la filial britànica del Sabadell

Substituei­x Paul Pester com a consellera delegada del TSB

- MAX JIMÉNEZ BOTÍAS

El consell de TSB, la filial del Banc Sabadell al Regne Unit, va nomenar Debbie Crosbie nova consellera delegada de l’entitat, segons va comunicar ahir l’entitat financera d’origen català. Crosbie, que prové del grup bancari britànic CYBG, on ha treballat més de 20 anys, s’unirà a TSB el 2019, tot i que la data d’incorporac­ió no s’ha detallat de moment. Fins a la incorporac­ió de Crosbie, Richard Medding continuarà en el càrrec de president executiu, abans de tornar a la seva posició anterior com a president no executiu de l’entitat. Fonts del Banc Sabadell han comentat que el «Banc Sabadell ha estat directamen­t involucrat en aquest procés de selecció i que la nova consellera delegada serà ratificada en el pròxim consell que se celebrarà el 29 de novembre».

En una nota, Richard Medding va explicar que quan van començar el procés de selecció d’un nou conseller delegat, l’entitat buscava «algú que compartís la visió de TSB, que tingués una sòlida trajectòri­a en serveis financers i que inspirés els socis a complir amb el veritable potencial del banc. En aquesta recerca, Crosbie va destacar pel seu estil de lideratge i les més de dues dècades d’experiènci­a».

Així mateix, el nomenament de Crosbie «és un altre pas endavant» en la consecució de les prioritats marcades per l’entitat al setembre, que són completar la feina d’arreglar les coses per als clients, i aconseguir la plena funcionali­tat en tots els productes i serveis.

CAMPIÓ PER ALS USUARIS Per la seva banda, Crosbie va declarar que coneix i admira el TSB des de fa molts anys i té un gran respecte pels valors que representa el banc. «He sentit a parlar molt sobre l’equip de TSB». «Junts, el nostre objectiu és assegurar-se que l’entitat es converteix en el campió per als consumidor­s en la nostra indústria», va remarcar.

Crosbie ocuparà el lloc de Paul Pester, que va dimitir el setembre passat després de set anys en el càrrec i després dels problemes informàtic­s que va patir TSB fa més de dos mesos i que van afectar els seus usuaris de banca electrònic­a. L’entitat va haver de disculpar-se amb els clients pels problemes electrònic­s al desconnect­ar-se de la plataforma informàtic­a del seu anterior propietari, Lloyds Banking Group. Uns 1,9 milions de clients van estar diverses setmanes sense poder accedir als seus comptes a través de la xarxa. La sortida de Pester es va explicar de la manera següent: «Mentre que encara hi ha feina per fer per aconseguir l’estabilita­t total per als clients, els sistemes i serveis del TSB han millorat molt des del canvi informàtic. Paul i el consell (d’administra­ció) han acordat que aquest és el moment adequat perquè Paul dimiteixi i designar un nou conseller delegat per al TSB».

La nova executiva prové del CYBG i té una experiènci­a de 20 anys en el sector

 ?? EL PERIÓDICO ?? Debbie Crobie.
EL PERIÓDICO Debbie Crobie.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain