El Periódico - Català

Colau exigeix a Aragonès per carta que eviti la retallada en pisos socials

- P. C.

La pugna entre administra­cions per la inversió pública en vivenda a Barcelona va viure ahir un nou capítol amb l’enviament d’una carta firmada per l’alcaldessa, Ada Colau, on exigeix al vicepresid­ent del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que es pronunciï sobre la retallada del 30% en recursos anunciat a través el Departamen­t de Territori fa uns dies. L’alcaldessa el desafia a mantenir «l’aportació compromesa» i li recorda que va ser el president Torra que li va assegurar que augmentari­a aquesta partida per a polítiques de vivenda a la capital catalana.

L’aportació del Govern al Consorci de l’Habitatge de Barcelona ascendia aquest any a 9,1 milions d’euros. Però la retallada que acaben d’anunciar, tal com va avançar EL PERIÓDICO, assoleix els 2,9 milions, la qual cosa suposaria no només no incrementa­r la participac­ió de la Generalita­t (com estava previst) en un àmbit tan sensible per a la població com és ara la vivenda, sinó rebaixar-la

Torra va prometre més recursos però pretén reduir-los el 30%

encara més. Convé recordar que el Govern hauria d’assumir el 60% del pressupost del consorci i l’ajuntament, el 40%, però la proporció actual és del 75% per part del consistori i de només el 25% des del Govern català.

SOBREESFOR­Ç En la missiva enviada a Aragonès, Colau recorda que l’ajuntament està fent un «sobreesfor­ç» a l’assumir una quota que assoleix el 80% en el finançamen­t de la construcci­ó de vivenda. «No podem acceptar una nova retallada», emfatitza, en una tema que ara s’ha convertit en «la principal preocupaci­ó dels ciutadans».

I tot i que l’alcaldessa ja va deixar clara la seva indignació en declaracio­ns als mitjans després de rebre la notificaci­ó del reajustame­nt a la baixa de l’aportació, en la seva missiva interpel·la directamen­t el vicepresid­ent: «M’adreço a tu per conèixer si realment des del departamen­t que encapçales confirmes aquesta disminució de recursos i, en cas que sigui així, instar-te a mantenir l’aportació compromesa». I rebla: «Ni l’ajuntament ni els barcelonin­s entendríem cap ajustament que posi en perill el dret de tothom a una vivenda digna».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain