El Periódico - Català

Les joies de Koeman

Un gol de Van Dijk a l’últim moment classifica Holanda per a la final de la Lliga de Nacions El tècnic ha guiat l’espectacul­ar irrupció de De Jong i de De Ligt en l’elit

- MARCOS LÓPEZ

Holanda, la nova Holanda de Koeman, estava presumint del seu retorn a l’aristocràc­ia del futbol europeu (necessitav­a un punt per entrar en la selecta llista dels quatre participan­ts en la final de la Lliga de les Nacions) quan una Alemanya ferida i ja baixada a la Lliga B es va creuar en el seu camí. No feia ni 20 minuts que havia començat el partit i ja guanyava 2-0; de manera que va acabar immediatam­ent amb qualsevol esperança de la selecció holandesa. Tot estava perdut, però la selecció de Koeman va emergir en un volcànic final per firmar dos gols que el portaven fins a Portugal. Un final de bojos que va castigar Alemanya mentre premiava una rejovenida i prometedor­a Holanda.

Era un partit d’honor per al criticat Joachim Löw, que es va posar en mans dels veterans a Rússia i va sortir esquilat. El gol inicial de Werner va tenir ràpida continuaci­ó amb el gol de Sané, l’emergent estrella del City de Guardiola. De sobte, Koeman mirava el marcador i no entenia res del que estava passant. Creia que havia arribat l’últim capítol d’una bonica història després d’haver guanyat, perdó, marejat, la presumida França, campiona del món. Però, a Alemanya, tot aquell treballat castell construït per l’heroi de Wembley del barcelonis­me semblava esfondrar-se.

Volcànica reacció

Gràcies a aquests joves tan buscats com ho són De Jong i De Ligt, dos nois que encaixarie­n perfectame­nt al Camp Nou, Koeman es va aixecar quan estava tot perdut. Es va aixecar just en l’últim moment amb el gol de Van Dijk, un gol a l’estil de Ramos quan el temps ja t’empenyia a veure la final a quatre de la Lliga de les Nacions per televisió. Ara tots miraran aquesta prometedor­a Holanda, conscients que els dos futboliste­s seran demà molt més cars que avui. Costarà una fortuna portar-los al Camp Nou.

Si és que finalment poden venir tots dos, perquè tot Europa els vol, començant pel mateix Guardiola, que veu en el talentós i fi De Jong l’home ideal per situar-se en l’encreuamen­t de camins de l’Etihad per donar-li els minuts de qualitat que necessita el veterà Fernandinh­o. Idèntic lloc se li reserva també al Camp Nou per acompanyar Busquets, el millor en aquest ofici durant l’última dècada, però res és fàcil. Ni tan sols per a l’Holanda que es va colar en l’últim revolt entre les quatre millors de la nova Europa que ha dissenyat la UEFA amb aquesta emocionant Lliga de les Nacions.

Aquest desastrós inici és una etapa més del seu període d’aprenentat­ge. Al final, tot va canviar. Són joves i extremadam­ent bons, tant que la seva etapa en l’Ajax té data de caducitat. El pròxim estiu, De Ligt (central destre, 19 anys) i De Jong (mig centre, volant, central... 21 anys) abandonara­n Amsterdam. Tot i que no oblidaran l’angoixa de Gelsenkirc­hen, que ja forma part del seu particular Erasmus futbolísti­c, com aquells meravellos­os cinc minuts finals. Holanda ha tornat.

Alemanya: Neuer, Sule, Hummels, Rudiger, Kehrer, Kimmich, Kroos, Schulz, Gnabry (Müller, m. 66), Werner (Reus, m. 63) i Sané (Goretzka, m. 80).

Holanda: Cillessen, Tete, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon, De Jong, Wijnaldum (Vilhena, m. 60), Promes, Depay i Babel (Dilrosun, m. 44; Luuk de Jong, m. 66).

Gols: 1-0, Werner (m. 9); 2-0, Sané (m. 20); 2-1, Promes (m. 85); 2-2, Van Dijk (m. 90).

 ?? AFP / JOHN MACDOUGALL ?? Alegria Els jugadors de la selecció holandesa celebren la seva classifica­ció després d’haver empatat ahir contra Alemanya (2-2).
AFP / JOHN MACDOUGALL Alegria Els jugadors de la selecció holandesa celebren la seva classifica­ció després d’haver empatat ahir contra Alemanya (2-2).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain