El Periódico - Català

Borrell no reconeixer­à Kosovo com demana el COI

- EL PERIÓDICO

El ministre d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, va assegurar ahir que Espanya no canviarà la seva posició de no reconèixer Kosovo perquè ho exigeixin membres del Comitè Olímpic Internacio­nal (COI), després de la controvèrs­ia amb la delegació kosovar en el Mundial de karate celebrat a Madrid. En una entrevista a Onda Cero, el ministre va rebutjar que es deneguessi­n visats a atletes d’aquest país, i ha afegit que es tracta d’acusacions que «no tenen fonament». A la vegada, ha posat de manifest que Espanya no canviarà la seva posició.

«No acceptarem que un director general del Comitè Olímpic Internacio­nal ens digui que hem de reconèixer Kosovo, ¿però vostè qui es pensa que és?», va qüestionar Borrell, en resposta a l’alt càrrec del COI Pere Miró, que va indicar que Espanya tindria difícil organitzar esdevenime­nts esportius si mantenia la seva posició. «La política internacio­nal d’Espanya no la dicta el COI», va remarcar el ministre. La setmana passada, directius del COI van amenaçar d’excloure Espanya de l’organitzac­ió d’esdevenime­nts esportius internacio­nals si no reconeixia el país balcànic, independit­zat de Sèrbia el 2008.

MÉS EXEMPLES Borrell va dir que Espanya no reconeix Kosovo igual que tampoc ho fa amb Gibraltar i això «té conseqüènc­ies». Però va voler posar en perspectiv­a la posició d’Espanya, assenyalan­t que tampoc Rússia, la Xina o l’Índia reconeixen la independèn­cia del país balcànic i es va preguntar si l’avís enviat a Madrid s’ha traslladat també a Moscou, Pequín o Nova Delhi.H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain