El Periódico - Català

Novetats

- D'Ibon Cormenzana. Amb Carlos Bardem i Claudia Placer. De Wash Westmorela­nd. Amb Keira Knightley i Dominic West. De Niall Johnson. Amb Emilia Fox i Rafe Spall. De Nacho Ruipérez. Amb Michael Noher i Jan Cornet. D'Almudena Carracedo i Robert Bahar. De Drew

Alegría Tristeza.

Animales fantástico­s: Los crímenes de Grindelwal­d. Colette.

Cuando yo no esté.

El desentierr­o.

El silencio de otros.

Malos tiempos en el Royale. Matangi/Maya/M.I.A.

Mi obra maestra.

Ni distintos ni diferentes: Campeones.

Shut Up and Play the Piano.

A►AL★GRÍA De Ibon Cormenzana. Amb Carlos Bardem. 12 Anys. Espanya. 2018. DRAMA. 98 min. El Marcos, la Sandra i la seva filla Lola formen una família vital i carismàtic­a. El Marcos, bomber de professió i acostumat a viure situacions límit, rep un cop molt dur que fa que capgira la seva vida.

►ANIMAL★S

De David Yates. Amb Eddie Redmayne. Apta. Regne Unit, Estats Units. 2018. AVENTURA. 134 min. El Grindelwal­d ha escapat i ha començat a reunir seguidors, la majoria dels quals no sospiten les seves veritables intencions: alçar els mags pura sang per regnar sobre totes les criatures no màgiques.

B►B★RGMAN, De Jane Magnusson. 7 Anys. Suècia, Noruega. 2018. DOCUMENTAL. 117 min. A mitjan segle XX, es va produir un fenomen únic. Un suec llarguerut, a punt de fer quaranta anys, va començar un període de producció cinematogr­àfica sense precedents.

►BO☰★MIAN

De Bryan Singer. Amb Rami Malek. 12 Anys. Regne Unit, Estats Units. 2018. DRAMA. 134 min. Després d'haver patit molt sense la col·laboració de Queen, Freddie aconseguei­x reunir-se amb els seus companys de banda just a temps per al Live Aid. ►BUGARAC☰.

De Ventura Durall. 12 Anys. Alemanya, Espanya. 2014. DOCUMENTAL. 90 min. Bugarach és un poblet del sud de França que viu tranquil i aïllat del món fins que als mitjans de tot el món és anunciat com l'únic lloc que presumptam­ent es pot salvar de la fi del món.

►BURNING.

De Chang-dong Lee. Amb Yoo Ah In. 12 Anys. Corea del Sud. 2018. DRAMA. 148 min. Un repartidor anomenat Jongsu es topa amb la Haemi, una noia que solia viure en el seu veïnat. Ella li demana que tingui cura del seu gat mentre estigui de viatge a l'Àfrica.

C►CAMP★ON★S. De Javier Fesser. Amb Javier Gutiérrez. Apta. Espanya. 2018. COMÈDIA. 124 min. El Marco és el segon entrenador d'un equip de bàsquet de la primera divisió espanyola. Les seves frustracio­ns desemboque­n en un accident de trànsit que el seu al banc dels acusats. La sentència el porta a entrenar un equip de bàsquet molt especial.

►CANCION★S

De Carles Benpar. 13 Anys. Espanya. 2014. DOCUMENTAL. 92 min. Cançons d'amor i anarquia repassa cronològic­ament alguns dels esdevenime­nts històrics més significat­ius de la causa anarquista.

►CLIMAX.

De Gaspar Noé. Amb Sofia Boutella. 18 Anys. França. 2018. THRILLER. 95 min. A mitjans dels 90, uns joves ballarins fan la seva última coreografi­a i després celebren una festa al voltant d'una gran font de sangria. Aviat, l'atmosfera es torna elèctrica i una estranya bogeria els atrapa tota la nit.

►CLOS★T

De Stephen Dunn. Amb Connor Jessup. 16 Anys. Canadà. 2015. DRAMA. 90 min. L'Oscar és un adolescent que arrossega dos traumes d'infància: haver vist una brutal agressió a un noi pel fet de ser homosexual i la separació poc amistosa dels seus pares.

►COLD

De Pawel Pawlikowsk­i. Amb Joanna Kulig. 12 Anys. Polònia, França, Regne Unit. 2018. DRAMA ROMÀNTIC. 89 min. Un home i una dona viuen una apassionad­a història d'amor entre les ruïnes de la Polònia de postguerra. Tot i tenir un passat i una personalit­at diferents, el destí els ha condemnat a estar junts. ►COL★TT★.

De Wash Westmorela­nd. Amb Keira Knightley. 12 Anys. Regne Unit, Estats Units. 2018. BIOPIC. 111 min. La Colette es casa amb el Willy, un carismàtic intel·lectual. Aquest introdueix la Colette en la bohèmia del París de principis del segle XX i li demana que escrigui novel·les basades en la seva experiènci­a. ►CONSULTA

De Ruth Somalo. Apta. Espanya. 2017. DOCUMENTAL. 61 min. La Maite, la Pilar, l'Amparo, la Desiré, la Cristina i la Dorita han viscut durant anys en un context social de sospita en què se les acusa d'exagerar, fingir i somatitzar les seves afliccions.

►CUANDO

De Niall Johnson. Amb Emilia Fox. Apta. Regne Unit. 2016. DRAMA. 101 min. El Singe i la Kate són una parella de North Somerset. Les seves vides canvien del tot quan a la Kate li diagnostiq­uen un càncer de mama incurable. Durant els seus últims dies, fa una llista on plasma els seus pensaments i records.

D►D★ De Hirokazu Koreeda. Amb Masaharu Fukuyama. 7 Anys. Japó. 2013. DRAMA. 120 min. Tot el que el Ryota té s'ho ha guanyat treballant dur i està convençut que res pot espatllar la seva vida perfecta. Però un dia, la dona, la Midori, i ell reben una trucada inesperada de l'hospital. El Keita, el fill de 6 anys, no és el seu fill.

►D★T★CTIV★

De Yuzuru Tachikawa. Apta. Japó. 2018. ANIMACIÓ. 110 min. A la badia de Tòquio, el complex turístic i centre de convencion­s Edge of Ocean, acabat d'inaugurar, prepara la propera fira. L'1 de maig, abans de la cerimònia d'obertura, s'hi produeix una forta explosió.

►DOGMAN.

De Matteo Garrone. Amb Marcello Fonte. 16 Anys. Itàlia. 2018. THRILLER. 102 min. El Marcello viu el seu dia a dia entre la feina a la seva modesta perruqueri­a per a gossos, els moments amb la seva adorada filla Alida i una estranya relació d'inferiorit­at amb el Simoncino, un exboxejado­r que terroritza tot el barri.

EDe David Yates. ►★GON

De Dieter Berner. Amb Noah Saavedra. 12 Anys. Àustria. 2016. DRAMA. 110 min. A principis del segle XX, Egon Schiele era un dels artistes més provocador­s de Viena. Les dones eren el més significat­iu del seu art, sobretot la seva germana petita, Gerti, i Wally Neuzil.

►★L

De Carl Theodor Dreyer. Amb Johannes Meyer. Apta. Alemanya. 1952. DRAMA. 107 min. Un home tracta de manera despòtica i arbitrària la dona i els fills. La seva vella mainadera, l'única persona a la qual ha respectat en tota la seva vida, li fa veure que el seu comportame­nt és cruel i vergonyós.

►★L

De Luis Ortega. Amb Lorenzo Ferro. 16 Anys. Argentina. 2018. THRILLER. 117 min. Buenos Aires, 1971. El Carlitos és un jove de rostre angelical, rínxols daurats i cara de nen. Quan arriba a l'adolescènc­ia descobreix la seva veritable vocació: ser un lladre.

►★L

De Julio Medem. Amb Úrsula Corberó. 16 Anys. Espanya. 2018. DRAMA. 130 min. La Rebeca i el Marc són una jove parella que viatja fins a un mas que va pertànyer a la família del Marc per escriure-hi la seva història en comú.

►★L

De Lasse Hallström i Joe Johnston. Amb Mackenzie Foy. Apta. Estats Units. 2018. FANTÀSTICA. 99 min. La Clara es troba de sobte en un estrany i misteriós món paral·lel que alberga la Terra dels Flocs de Neu, la Terra de les Flors i la Terra dels Dolços. Llavors ha de desafiar el terrible Quart Regne i la seva tirana governant, la Mare Ginger. ►★L

De Nacho Ruipérez. Amb Michael Noher. 16 Anys. Espanya. 2018. THRILLER. 90 min. La sobtada aparició de la jove Vera en un poble del llevant costaner provoca que el Jordi decideixi emprendre la recerca del seu pare, al qual havia donat per mort.

►★L

De Mar Targarona. Amb Mario Casas. 12 Anys. Espanya. 2018. THRILLER. 110 min. Francesc Boix, un pres que treballa al laboratori fotogràfic del camp de concentrac­ió de

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain