El Periódico - Català

Defensa rectifica i mantindrà l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyamen­t

Margarita Robles contradiu el seu departamen­t després de les crítiques del PP i Cs

- EL PERIÓDICO BARCELONA

Després que fonts del Ministeri de Defensa confirmess­in ahir a aquest diari i a altres mitjans que renunciava a participar en la pròxima edició del Saló de l’Ensenyamen­t, la fira de sortides acadèmique­s i profession­als que se celebra a la Fira de Barcelona, la ministra Margarita Robles va rectificar aquesta informació i va assegurar que l’Exèrcit «serà present a la fira de Barcelona». Durant el dia, el seu departamen­t va rebre fortes crítiques des del Partit Popular i Ciutadans.

La ministra, després que finalitzés una reunió de ministres europeus de Defensa i Afers Exteriors a Brussel·les, va afegir que «les Forces Armades són on se les requereix» i que també seran al saló «defensant la pau, la seguretat i la llibertat». La pròxima edició se celebrarà entre el 20 i el 24 de març del 2019.

«NOTIFICACI­Ó OFICIAL» L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ja havia manifestat explícitam­ent el seu rebuig a la presència de Defensa en el certamen, no havia rebut en cap moment una «notificaci­ó oficial». En canvi, tant el PP com Cs van demanar des del primer moment la compareixe­nça urgent de la ministra de Defensa i una rectificac­ió immediata.

A més de les protestes antimilita­ristes que s’han succeït al saló, l’alcaldessa de Barcelona va recor- dar ahir que el desig del consistori és que l’Exèrcit no sigui present en esdevenime­nts dirigits a nens i joves, i que es tracta d’«una demanda històrica» de la societat civil catalana, «àmpliament avalada» pel Parlament i l’Ajuntament de Barcelona. Al Saló de l’Ensenyamen­t del 2017, Colau va manifestar personalme­nt a alts càrrecs de l’Exèrcit que la seva presència en l’esdevenime­nt no era del grat de l’ajuntament, que ja havia aprovat una resolució en aquest sentit.

Ahir, abans que arribés la rectificac­ió de la ministra, Ciutadans va atribuir la decisió a una «cessió» del Govern als seus «socis nacionalis­tes» i el portaveu de Defensa del PP al Senat, Luis Rogelio Rodríguez-Comendador, va expressar en un comunicat el seu «més absolut rebuig» i va advertir que si no hi havia una rectificac­ió, el seu grup reclamaria la compareixe­nça de la ministra.

 ?? ARXIU / FERRAN NADEU ?? Protestes contra l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyamen­t.
ARXIU / FERRAN NADEU Protestes contra l’Exèrcit al Saló de l’Ensenyamen­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain