El Periódico - Català

Malestar a les Corts pels canvis a la línia H-10

Els veïns no volen perdre el transport directe a centres sanitaris Els afectats protesten avui per mantenir el recorregut i evitar el transborda­ment

- CARLOS MÁRQUEZ DANIEL

La mobilitat se sol associar amb els transports, però també és un factor de rutina fonamental, ja que la manera de traslladar-se d’un punt a un altre condiciona, modifica i altera l’activitat diària de qualsevol ésser humà. El canvi del traçat d’una línia de bus, per exemple, pot generar un inesperat maldecap als usuaris. Això és el que temen els veïns de les Corts amb la pròxima modificaci­ó de l’H10. Diuen que perden la connexió directa amb equipament­s fonamental­s del barri. Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) els garanteix un recanvi amb una línia convencion­al, la 54, però ho veuen insuficien­t perquè perden el «servei porta a porta». Per tot això, aquesta tarda sortiran al carrer per protestar.

L’H10 inicia el seu recorregut entre Badal i l’Olímpic de Badalona a l’avinguda de Madrid amb el carrer del Comte Güell. Avança per l’artèria (frontera entre els districtes de Sants i les Corts) i baixa per Numància fins a l’estació de trens. Des d’allà, travessa l’Eixample i Sant Martí fins a creuar el riu. El que està previst canviar a partir del 26 de novembre, dia en què també entren en servei les quatre últimes línies de la xarxa ortogonal (H2, V1, V19, V23 i V25), és el tram més occidental, fet que suposa eliminar el pas per les Corts i col·locar l’origen i el final a la plaça de Sants. Això, segons l’opinió d’Adela Argelet, secretària de l’Associació de Veïns de les Corts, és un «greu error». Perquè, i aquest és el seu argument principal, l’autobús H10 «permet arribar a llocs molt vinculats a la població amb dificultat­s», malalts i persones grans, bàsicament.

Tot gira entorn de la plaça dels Països Catalans. Amb aquesta modificaci­ó prevista en l’itinerari, no només es queden sense accés directe a l’estació de Sants, sinó que, es queixen, no podran arribar amb la mateixa facilitat ni a l’Hospital de Nens de Sant Joan de Déu, situat al carrer de Numància, ni al Centre d’Atenció Primària (CAP) que està a l’edifici contigu.

L’alternativ­a que els ofereix TMB la consideren «inacceptab­le». «És contradict­ori amb la filosofia que ens intenten vendre d’ús de l’autobús i el metro», diu Argelet. Els veïns de les Corts amb destí a aquests equipament­s haurien d’agafar el 54 i baixar a l’avinguda de Madrid amb Numància. Allà tenen dues opcions: caminar o agafar el V7 per baixar fins a la terminal de trens. Això no els agrada. De cap manera. Per això han convocat una manifestac­ió aquesta tarda a les 19.00 hores en l’inici del recorregut, que volen mantenir tant sí com no.

Els residents

busquen conservar el servei de porta a porta amb el CAP i l’Hospital de Nens

Es queixen que l’alternativ­a que els ha ofert TMB els obliga a agafar un altre autobús

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain