El Periódico - Català

¿On es motiva el número u?

- Albert Guasch

Resulta temptador incidir en el sarcasme que el futbolista que aquest dissabte es va exhibir per enèsima vegada sobre un terreny de joc acabés cinquè en l’última Pilota d’Or. Que bo que ha de ser el primer, ¿no? Podria fer-se com en les guarderies: «Apaguem el llum, si algú ha agafat una cosa que no és seva que la deixi al seu lloc. Després la tornem a encendre i tots en pau».

No fa falta que Luka Modric faci res heroic. Potser s’haurien de sentir més incòmodes aquells que van votar. I encara més els amos de la revista que entreguen el guardó. Que no s’hi jugui amb el prestigi del seu petit tresor. Però no passa res. Ja vam entendre la majoria que en línies generals es va fer com si Messi no s’hagués presentat al premi.

Estaria bé, en canvi, que Pelé expressés les seves inquietuds futbolísti­ques, que s’assemblen a glopades de gelosia, amb més freqüència. Potser van fer les seves despective­s paraules de palanca motivacion­al per a Messi. El déu argentí va estar a l’altura de la seva llegenda bíblica. Va córrer fins i tot cap enrere en una jugada de la primera part després d’una pèrdua pròpia, que és sovint la constataci­ó palmària que és dia de cura màxima al seu orgull.

O potser el va empènyer la consciènci­a que hordes de compatriot­es arribats a Madrid per a la Copa Libertador­es veurien el partit. També pot ser això. Res li agrada més que complaure a aquells que més l’exigeixen. A la fi només pot dir-se amb certesa que Messi va fer de Messi davant d’un Espanyol que ha perdut la inspiració i la màgia, al marge d’un porter fiable. No va insuflar ahir Diego López gaire confiança al seu equip precisamen­t. S’acosten gestos de preocupaci­ó en la comunitat blanc-i-blava.

Messi va recuperar a la seva vora Suárez, que va estrenar un genoll millorat i un tatuatge al coll amb el seu signe habitual després de marcar un gol. I el va estrenar com s’ha de fer. I es va mantenir Dembélé, que aviat haurà de registrar amb copyright l’acció de la retallada i gol. Però el principi i sovint el final de tot és el de sempre.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain