El Periódico - Català

L’anhelat duel final

El River i el Boca resolen la Copa Libertador­es en un clima futbolísti­c marcat per l’ansietat

- ALEJANDRO GARCÍA

Com dos insignes cavallers medievals en el seu últim enfrontame­nt, el mutu, el desitjat; el Boca Juniors i el River Plate posaran fi aquest diumenge (20.30 h) a la final més llarga de la història. Ho faran a 10.000 quilòmetre­s de casa, tres setmanes més tard del que hauria d’haver sigut (un mes després del partit d’anada, 2-2 a La Bombonera) i després d’haver superat tota mena de vicissitud­s i calamitats en un camí que els ha portat, com als vells protagonis­tes de les novel·les de cavallerie­s, per terres i aventures inimaginab­les, de vegades inversembl­ants, fins a arribar al moment culminant embolicats en una èpica i una voràgine que només podia generar la passió argentina pel futbol.

Aquest deliri que ha provocat que la final de la Copa Libertador­es tingui la resolució més rocamboles­ca que es recorda, amb caires d’epopeia llegendàri­a, entre els disturbis, la suspensió, el trasllat i la peregrinac­ió massiva que ha inundat Madrid.

Encara ahir, a hores que es disputi el partit, el TAS va desestimar l’últim recurs del Boca, en el qual demanava la suspensió cautelar. L’últim pas de rosca que li faltava a aquesta història no va tenir lloc i, si cap incident d’última hora ho impedeix, es podrà jugar. Es farà a un oceà de distància d’on procedia, sense la majoria d’aficionats que van comprar la seva entrada en primera instància i en un continent diferent al qual coronarà campió, una situació sense precedents en la història del futbol.

Després de l’atac a l’autobús del Boca, quan s’adreçava al Monumental del River, que va postergar la tornada de la final, tot el misticisme que envoltava el superclàss­ic s’ha potenciat sense límits. Per sobre del futbol, el que caracterit­za a aquesta final és l’èpica. La sensació que, guanyi qui guanyi, aconseguir­à un triomf llegendari perquè, a més de totes les vicissitud­s de l’últim mes, els dos clubs més històrics d’Amèrica es juguen per primera vegada a una final, després de més

 ??  ?? Els jugadors del Boca Juniors surten de l’hotel per saludar els seus seguidors, ahir.
Els jugadors del Boca Juniors surten de l’hotel per saludar els seus seguidors, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain