El Periódico - Català

Sánchez anirà a la investidur­a tot i que no tingui els suports

ERC ajorna el ► debat perquè no es contamini amb la polèmica de BCN

-

Les negociacio­ns d’investidur­a transcorre­n amb lentitud. El PSOE ha tardat més d’un mes i mig a obrir-les després dels resultats de les generals, i les obligacion­s internacio­nals de Pedro Sánchez, que aquesta setmana participar­à en el Consell Europeu i la que ve anirà al Japó per a la cimera del G-20, també impliquen que no s’hi pugui bolcar a fons. Els socialiste­s estan convençuts que el president en funcions sortirà reelegit, i que serà ben aviat, probableme­nt a mitjans de juliol. Però ahir el seu secretari d’organitzac­ió, José Luis Ábalos, va deixar clar

que Sánchez acudirà a la investidur­a sí o sí, tot i que no tingui els recolzamen­ts lligats.

A partir d’aquí s’obririen dos escenaris. Que el cap de l’Executiu en funcions aconseguei­xi en el mateix ple del Congrés els recolzamen­ts, sobretot per la por dels partits a la repetició electoral, o que la investidur­a resulti fallida, un risc que els socialiste­s estan disposats a assumir i que seria necessari perquè el rellotge comencés a córrer per convocar nous comicis.

ElPSOE, de moment, no es mou. Continua apel·lant a l’abstenció del PP i Cs, un escenari que ja no faria indispensa­ble el recolzamen­t de Podem. Però els socialiste­s saben que un pas així per part de conservado­rs i taronges és molt difícil, gairebé impossible, així que dipositen les seves expectativ­es en els morats i els grups minoritari­s. Però el partit de Sánchez manté el seu rebuig d’una coalició amb el de Pablo Iglesias. Ábalos fins i tot va arribar a afirmar que optar entre un Govern conjunt o la repetició electoral suposaria «elegir entre ensurt o mort».

«La nostra experiènci­a amb Esquerra és que mai sabem el que faran al final»

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain