El Periódico - Català

Un gran cost per a Huawei

El fundador de la firma xinesa calcula en 27.000 milions els ingressos inferiors pel veto dels EUA Les vendes de mòbils fora del país oriental han caigut el 40%

-

Huawei ja ha fet números. El fabricant xinès de productes tecnològic­s (des de mòbils fins a infraestru­ctura per a xarxes) va calcular ahir el cost que li suposarà el veto dels Estats Units als seus articles: 30.000 milions de dòlars (26.760 milions d’euros) menys de facturació fins al 2020, o el que és el mateix, el 10% de les seves vendes. Segons el fundador i conseller delegat de la companyia, Ren Zhengfei, a partir de llavors la firma recuperarà el camí del creixement.

La companyia tecnològic­a no ha volgut amagar-se i, des que va ser acusada pels EUA d’espionatge, ha optat per donar la cara. Ahir, el màxim responsabl­e de Huawei va oferir una trobada amb experts en què durant més d’hora i mitja va analitzar la situació de la firma després de la decisió dels EUA, primer, de deixar d’utilitzar els seus equips per a xarxes i, després, d’obligar les empreses nord-americanes a abandonar els negocis amb Huawei. El resultat d’aquestes accions, segons el fundador de l’empresa, és que la facturació derivada de vendes caurà fins als 100.000 milions de dòlars (89.200 milions d’euros) aquest any i el que ve, cosa que suposaria una baixada del voltant al 10% respecte a la dada del 2018.

El directiu va reconèixer, de fet, que les informacio­ns que parlen d’un descens en les vendes de telèfons fora de la Xina són verídiques: «Sí, han caigut un 40%, però el creixement en el mercat xinès per als telèfons intel·ligents és molt ràpid». I també va afirmar que els «revesos» als quals s’enfronta Huawei «no han sigut provocats per empreses» nord-americanes, sinó per «polítics», en una clara al·lusió al Govern dirigit per Donald Trump, que afirma que la firma xinesa és un perill per a la seva seguretat nacional.

«El Govern dels EUA està molt decidit a prendre mesures extremes contra Huawei, però aquestes mesures restrictiv­es no ens aturaran»,va apuntar Ren, que es va mostrar optimista de cara a la cooperació futura amb empreses del país nord-americà, malgrat que Washington l’hi va prohibir recentment. «En els últims 30 anys, el desenvolup­ament de Huawei ha rebut recolzamen­t d’empreses de tot el món (...). En el futur estarem encara més decidits a treballar amb empreses nord-americanes», va asseverar el directiu.

 ?? REUTERS / ALY SONG ?? Preparat fundador de Huawei, Ren Zhengfei, ahir.
REUTERS / ALY SONG Preparat fundador de Huawei, Ren Zhengfei, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain