El Periódico - Català

Desaparegu­t el germà d’una nena morta a Mataró

Els Mossos el ► busquen després de la defunció de la noia, de 14 anys Feia 30 hores que ► la mare, que es troba fora del país, no sabia res dels fills

-

El cos de la noia de 14 anys va ser trobat sense vida pels seus veïns diumenge cap a les deu de la nit, estirat al terra de la seva habitació. Feia diverses hores que estava morta en un pis buit. Era filla d’una mare soltera d’origen rus, Olga. Sovint, la noia i el seu germà, de 17 anys, es quedaven sols durant diversos dies al seu domicili del carrer de Burriac, al barri de Cerdanyola de Mataró, on es van instal·lar fa poc més d’un any. El cap de setmana passat la seva mare havia hagut d’absentar-se de nou.

El més desconcert­ant del cas, que els Mossos d’Esquadra investigue­n com un crim sense descartar que es tracti d’un suïcidi (l’autòpsia no ha sigut clara però apunta a homicidi), és que el seu germà tampoc era a casa. Els investigad­ors de la policia catalana continuave­n intentant localitzar-lo al tancament d’aquesta edició. L’examen forense sí que ha conclòs que la noia va morir a causa d’una arma blanca.

Mare i fills es van mudar a aquest veïnat fa poc més d’un any. En la primera reunió de veïns en què va participar, l’Olga es va presentar com a psicòloga. No va donar més detalls a una comunitat que durant els últims mesos l’ha anat veient amb comptagote­s. «Se n’anava sovint i els dos germans, al quedar-se sols, de vegades armaven xivarri a casa», recorden.

DOS AMICS Divendres, segons expliquen, mare i fill es van discutir. Després, ella va marxar. Dissabte, de matinada, quan els dos germans ja estaven sols, una veïna va sentir cops a casa de l’Olga. Diumenge a la nit, la mare, que és fora del país, va enviar dos amics, residents a Calella i

El primer trimestre d’aquest any ►► van ser enjudiciat­s 74 menors per delictes de violència masclista, un 25% més que en el mateix període del 2018, segons les dades de l’Observator­i del CGPJ, que tornen a posar de manifest que els joves reprodueix­enpatronsm­asclistes,davant l’absència d’una educació afectivose­xual reglada a Espanya.

El balanç recull per primera vegada ►► que el nombre de maltractad­es que es van acollir a la dispensa a no declarar contra les seves parelles o exparelles (una cosa que dificultal­acontinuït­atdelprocé­s)va baixar del 10%, cosa que, segons el CGPJ, és una dada «positiva». La seu portaveu, Ángeles Carmona, va demanar continuar «visibilitz­ant» la violència de gènere, just quan el PP i Vox pretenen substituir aquest terme pel de violència «intrafamil­iar». d’origen rus com ella, perquè comprovess­in si els seus fills estaven bé: feia unes 30 hores que no podia parlar amb ells i estava preocupada.

Els dos homes van tocar el timbre i van colpejar la porta, però ningú va respondre. Inquiets, van acabar cridant l’atenció d’alguns veïns, que van sortir a l’escala per veure el que passava. Els amics de l’Olga van explicar en castellà que havien d’entrar i que trucarien a un serraller per obrir la porta. Els veïns els ho van impedir argüint que no podien permetreho perquè no tenien cap prova que eren els qui deien ser. També podien ser ocupes, es justifique­n ara.

Al final, el llogater del quart primera va accedir a obrir casa seva per permetre que el més jove d’ells saltés pel balcó a casa de l’Olga. Al cap de pocs segons, va obrir la porta principal. «Se’l veia commociona­t i va avançar que la nena era dins, a la seva habitació, inconscien­t». Els veïns van entrar i el que van veure va ser el cadàver de la noia estès al costat del llit del seu dormitori.

El cos de la menor estava tacat de sang. Com ho estaven també les parets i els llençols del seu llit. No era una imatge fàcil de digerir. L’habitació, a més, estava desordenad­a; semblava regirada. Els veïns, que ja sabien que l’Olga es trobava fora, es van preguntar on era el germà. Van trucar als Mossos.

SECRET DE SUMARI Agents de l’Àrea d’Investigac­ió Criminal de la Regió Policial Metropolit­ana Nord de los Mossos d’Esquadra s’han fet càrrec d’un cas que es troba sota secret de sumari per ordre del Jutjat d’Instrucció 3 de Mataró. Els policies busquen el germà, que gairebé 24 hores després de la troballa del cos de la nena, continuava desaparegu­t.

L’autòpsia que es va practicar ahir al matí al cadáver de la menor no permet descartar el suïcidi, peró sí que apunta que es tracta d’un homicidi. Sí que ha certificat que la noia va morir a causa d’un arma blanca.

 ?? ANNA MAS ?? La policia científica treballa, ahir, al domicili del carrer de Burriac on va ser trobat el cadàver.
ANNA MAS La policia científica treballa, ahir, al domicili del carrer de Burriac on va ser trobat el cadàver.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain