El Periódico - Català

Batalla campal al port

Detinguts 40 immigrants marroquins per aldarulls a l’intentar entrar a Ceuta

-

Almenys 40 immigrants, tots d’origen marroquí, van ser detinguts ahir a la matinada com a conseqüènc­ia d’una batalla campal al port de Ceuta produïda per desenes de persones que acostumen a amagar-se a les esculleres portuàries.

Segons la Guàrdia Civil, els agents es van haver de desplegar a la zona amb els Grups de Reserva i Seguretat (GRS) i fins i tot del Servei Marítim per poder contenir els immigrants que van participar en l’enfrontame­nt, que es va prolongar unes tres hores.

Durant la baralla van cremar contenidor­s i van llançar pedres de grans dimensions, i per això va ser necessària la presència dels bombers per poder contenir les flames i evitar que s’estenguess­in a negocis pròxims.

Els enfrontame­nts van començar passades les dues de la matinada de dilluns quan més de 60 immigrants van entrar corrent a la zona restringid­a del port de Ceuta i van sorprendre l’únic agent de l’Autoritat Portuària, que immediatam­ent va posar els fets en coneixemen­t de la Guàrdia Civil.

En la intervenci­ó, que es va prolongar fins gairebé les cinc de la matinada, amb participac­ió d’agents dels GRS de la Guàrdia Civil, amb recolzamen­t d’un helicòpter i dels Grups Especials d’Activitats Subaquàtiq­ues (GEAS) del Servei Marítim, van resultar detinguts 40 immigrants. Quatre d’ells seran posats a disposició de l’autoritat judicial per diversos delictes i 36 persones seran traslladad­es a la frontera amb el Marroc, en el cas dels adults, o al centre d’acolliment de La Esperanza, en el cas dels menors que van participar en aquesta acció.

Aquesta és la tercera baralla que es produeix durant l’última setmana, totes protagonit­zades per grups d’immigrants marroquins pel control de les esculleres de la zona, amb la intenció d’assentar-se en aquest lloc per entrar il·legalment als vaixells que atraquen a la ciutat, així com per ocultar-se dels agents policials.

Els treballado­rs d’empreses portuàries van denunciar la insegureta­t que es viu en aquest lloc i les contínues amenaces que reben d’aquests immigrants, tots del Marroc.

En aquest sentit, divendres passat un treballado­r d’una empresa de neteja va haver de ser atès a l’hospital al rebre dues pedrades (una a l’esquena i una altra a la mà) que van necessitar punts de sutura.

La delegada del Govern a Ceuta, Salvadora Mateos, va anunciar ahir un increment de les batudes a les esculleres del port per impedir noves batalles campals com aquesta. Mateos es va reunir amb el president de l’Autoritat Portuària, Juan Manuel Doncel, per analitzar els incidents.

 ??  ?? Zona del conflicte 8L’àrea portuària de Ceuta, on es van produir els aldarulls.
Zona del conflicte 8L’àrea portuària de Ceuta, on es van produir els aldarulls.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain