El Periódico - Català

Neymar i el PSG, molestos

El president Al-Khelaïfi exteriorit­za el seu malestar amb l’astre i el convida a marxar

-

Qatar Sports Investment­s (QSI), el fons que va comprar el PSG, ha tret el fuet per castigar en públic Neymar, que fa més d’un any que alça la veu en privat i demana que sigui traspassat. Tot el glamur que se li pressuposa al megaprojec­te qatarià s’ha esfumat quan el seu president Nasser al-Khelaïfi ha demanat un cosa semblanat a

La frase –«els jugadors no són aquí per divertir-se»– és un atac no només a Neymar sinó als cracs brasilers que han fet de l’intangible del somriure el motor de la seva creativita­t.

El PSG sense vedetisme que ara reclama el dirigent qatarià és l’antítesi de l’enlluernam­ent de dos anys. En una guerra de guerrilles de desgast diari, el brasiler ha esgotat la paciència dels qatarians. La seva negativa d’ampliar el seu contracte fins al 2024 ha desfermat la fúria a Doha. amenaça veladament de recórrer a la FIFA l’estiu de 2020, una vegada hagi complert el període protegit de tres temporades. El PSG ha sigut taxatiu: o renovació o traspàs.

I, amb la mateixa arrogància amb què van pagar els 222 milions de la clàusula al Barça, dos anys després el dirigent, sentint-se ofès, carrega contra el seu astre i trenca les regles més bàsiques del mercat: no mostrar predisposi­ció a vendre ni devaluar el producte propi.

«Vull jugadors disposats a donar-ho tot per defensar l’honor de la samarreta i unir-se al projecte del club. Aquells que no volen, o no entenen, ens veiem i ens parlem. Per descomptat, hi ha contractes que s’han de respectar, però ara la prioritat és l’entrega total cap al nostre projecte. A Neymar ningú el va obligar a firmar aquí. Ningú el va empènyer. Ell va venir conforme per unir-se a un projecte», va deixar anar el president en una entrevista a

Les possibles destinacio­ns de Ney es redueixen significat­ivament. Tot pot acabar en un Barça-Madrid. Que a Messi i a Suárez els encantaria reeditar el trident ja ho han traslladat a Josep Maria Bartomeu, a qui li tocaria muntar el trencaclos­ques d’incloure uns 25 milions nets de la fitxa del brasiler a l’ajustadíss­ima massa salarial i fer front al cost del traspàs. Neymar, és clar, voldria tornar.

Florentino Pérez, malgrat que en privat blasfemi, ha negociat amb Neymar pare des del març. Com no va avançar, va anar a la recerca de Hazard, en una operació mastegada l’estiu passat, i va filtrar que intentarà fitxar Mbappé, a qui Al-Khelaïfi, fent un Jordi Mestre, assegura que es queda a París «en un 200%». Kylian va demanar al club liderar el projecte esportiu, cosa que s’hauria de materialit­zar amb una venda de Neymar.

En la Premier, només els dos clubs de Manchester poden accedir a una operació que superarà, amb escreix, els 150 milions d’euros, més una fitxa imponent. No obstant, el United, que ja el va temptar en la seva etapa blaugrana, està descartat, perquè no disputa la Champions i Neymar és un obús a la filosofia coral que Pep Guardiola predica en el City. El Barça va renunciar a continuar comptant amb el futbolista japonès Takefusa Kubo per «criteris esportius». Aquesta és l’explicació que va donar ahir el portaveu de la directiva blaugrana sobre la marxa de la jove promesa, que acaba de complir 18 anys (el 4 de juny) i ha sigut fitxat pel Reial Madrid per sis temporades.

Kubo va entrar en el Barça quan tenia 12 anys, en edat aleví, però dues temporades més tard va ser una de les víctimes de la sanció que la FIFA va imposar al club per haver contractat menors extracomun­itaris. Kubo, inhabilita­t, va tornar al Japó, on ha continuat la seva carrera. Arribat a la majoria d’edat, s’havia de reincorpor­ar el Barça.

«S’han estudiat un conjunt d’elements i s’ha seguit el mateix criteri que amb altres jugadors», va dir Josep Vives, el portaveu de la junta. Entre aquests

a més de la qualitat del futbolista, s’han tingut en compte «la projecció del jugador, el moment i la part econòmica», segons va exposar.

Kubo, que començarà jugant en el Castella, el filial del Reial Madrid, no tindrà protagonis­me entre els noms que es recordaran al passeig de les Llegendes de La Masia, un espai que s’ubicarà a l’estadi Johan Cruyff com a homenatge als jugadors que han passat pel planter del Barça al complir-se els 40 anys de la constituci­ó de la residència.

 ??  ?? Neymar, a l’arribar a una comissaria de São Paulo per declarar.
Neymar, a l’arribar a una comissaria de São Paulo per declarar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain