El Periódico - Català

Cadena perpètua per a l’assassí de Barquín

La noia va ser assassinad­a el 2018 a Iowa, on estudiava

-

Collin Richards, assassí de la golfista espanyola Celia Barquín, es va declarar culpable pels fets succeïts el 18 de setembre del 2018, segons la fiscal Jessica Reynolds del Comtat de Story (Iowa) i ha sigut condemnat a cadena perpètua. En primera instància, Richards, de 22 anys, s’havia declarat innocent, però finalment es va confessar culpable en una audiència prèvia al judici final, que se celebrarà el mes de setembre.

Richards, que ja comptava amb antecedent­s per intent de robatori i intimidaci­ó amb arma perillosa, ha sigut condemnat a cadena perpètua sense possibilit­at de llibertat condiciona­l després d’admetre que va ser ell el que va assassinar la golfista. «El meu cor està avui amb la família de la Celia amb l’esperança que

aquest resultat els brindi un cert nivell de confort. Aquest crim tràgic és una cosa que ens ha commogut i entristit a tots», va dir la fiscal Reynolds en un comunicat.

El cos de Barquín va ser trobat als camps de golf de Coldwater Links, a Ames (estat d’Iowa), on estudiava Enginyeria Civil. La jove càntabra era considerad­a una de les promeses més grans del món del golf. Nascuda a Torrelaveg­a, era la vigent campiona d’Europa després d’haver guanyat el Campionat Individual femení de l’any 2018.

La mort de Celia Barquín va ser un xoc a la Universita­t Estatal d’Iowa, on estudiava la noia de Santander i era integrant de l’equip de golf de la Universita­t, i en general a tot el món de l’esport.

Durant la investigac­ió, la policia d’Ames va revelar el testimoni clau d’un conegut de Richards que va ser qui va explicar que aquest vivia al bosc i que havia comunicat que «tenia necessitat de violar i matar una dona».

 ??  ?? Collin Richards.
Collin Richards.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain