El Periódico - Català

El PSC aposta per Marín per a la Diputació

L’alcaldessa ► de l’Hospitalet necessitar­ia el suport de comuns i Cs L’organisme ha ► tingut un president independen­tista des del 2011

- COSES DE LA VIDA

El PSC podria recuperar, vuit anys després, la presidènci­a de la Diputació de Barcelona. Els socialiste­s compten amb 16 representa­nts en aquest organisme, els mateixos que ERC. Per sumar-ne més que els republican­s i els neoconverg­ents necessitar­ien els suports dels comuns, els seus socis de govern a Barcelona, i també convèncer Ciutadans de la conveniènc­ia que no hi torni a haver un independen­tista ocupant aquest càrrec. En cas d’aconseguir aquests recolzamen­ts, la cúpula del PSC aposta per Núria Marín.

Si finalment cristal·litza l’acord, la número dos de Miquel Iceta podria compatibil­itzar l’alcaldia de l’Hospitalet amb la presidènci­a de la diputació, com ja va fer Celestino Corbacho entre el 2004 i el 2008, càrrecs que va deixar al ser designat ministre. El mateix recorregut havia seguit el seu predecesso­r, José Montilla, que va simultanie­jar l’alcaldia de Cornellà i la diputació abans de posar rumb al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.

En l’altre gran organisme supramunic­ipal barceloní, Ada Colau repetiria com a presidenta de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona i tot apunta que tornarà a tenir el socialista Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, com a vicepresid­ent executiu.

Només dos dies després de ser reelegida alcaldessa, Marín va presentar ahir el seu equip de govern durant els pròxims quatre anys. Cap cara nova a les primeres

files d’un cartipàs que s’amplia de quatre a vuit tinents d’alcaldia i de cinc a nou àrees executives. Segons Marín, és per posar èmfasi en els eixos que estructura­ran el seu quart mandat. L’objectiu principal és culminar «la gran transforma­ció» de la ciutat i la seva reforma com el segon motor econòmic de Catalunya.

La nova estructura donarà prioritat al desenvolup­ament econòmic i a l’atenció social, va assegurar Marín, i posarà el focus en l’execució de grans projectes estratègic­s del mandat, com el soterramen­t de les vies del tren i de la Gran Via i la seva transforma­ció en la zona sud, la creació d’una nova plaça Europa a Can Rigal o el pla integral de millora de la Florida.

REPRESENTA­CIÓ D’aquests s’encarregar­à de nou Francesc J. Belver, que repeteix com a portaveu i primer tinent d’alcaldia d’una cartera que es rebateja com l’Àrea de Planificac­ió, Projectes Estratègic­s i Hisenda. Un nom que mostra el pes que tindrà ara el desenvolup­ament d’aquests macroproje­ctes en la gestió municipal.

 ?? ACN / PAU CORTINA ?? L’alcaldessa Núria Marín.
ACN / PAU CORTINA L’alcaldessa Núria Marín.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain