El Periódico - Català

Josep González

President de Pimec

-

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana va entregar ahir els Premis Pimes, un reconeixem­ent que van rebre, entre altres, Munich, LC Paper, Kivinon Logistica i EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.

La patronal de la petita i mitjana empresa catalana Pimec ha guardonat EL PERIÓDICO DE CATALUNYA amb el premi al millor treball periodísti­c del 2019 en l’edició número 32 dels Premis Pimes. Altres empreses com Munich, LC Paper o Kivinon Logistica també van rebre el reconeixem­ent de la patronal en un concurs en el qual es van postular 59 companyies. La gala d’entrega va comptar amb la presència d’una àmplia desfilada d’autoritats, com ara el president de la Generalita­t, Quim Torra; la ministra d’Indústria, Reyes Maroto; el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El jurat de Pimec, compost per 16 personalit­ats del món empresaria­l, polític i periodísti­c, reconeix la tasca de les empreses que destaquen per «la millora de la productivi­tat, l’ús de la tecnologia, la innovació i la creativita­t, i que demostren el seu compromís amb el seu entorn social». Els jutges van decidir reconèixer aquest 2019 el treball periodísti­c d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA en matèria econòmica, que, entre d’altres, «l’ha mantingut com una de les capçaleres de referència del país durant aquestes quatre dècades». També va premiar l’aposta «pel lideratge en femení i la igualtat de gènere», plasmada en la recent incorporac­ió de la nova directora, Anna Cristeto, la primera dona a dirigir EL PERIÓDICO i la segona a posar-se al capdavant d’un diari generalist­a a tot Espanya.

DEU PREMIS En el terreny internacio­nal, el fabricant de sabatilles Munich, fundat el 1939 a Barcelona, va ser guardonat amb el premi Diplocat a la diplomàcia empresaria­l. Mentrestan­t, el programa ReWine, que consisteix a reutilitza­r les ampolles de vidre en el sector vinícola, va guanyar per a la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsabl­e (Rezero) el premi Reconeixem­ent en el Comerç.

El fundador de Twister Box, Ramon Martínez, va ser guardonat amb el Reconeixem­ent a la Segona Oportunita­t Empresaria­l per la seva aportació sostenible al sector de l’hostaleria i el turisme. Per la seva banda, l’emprenedor Pau Sarsanedas, de la desenvolup­adora de tecnologia industrial 4.0 GPA Innova, va guanyar el Pimec Jove. La patronal de la petita i mitjana empresa catalana també va distingir amb el Valors d’Empresa la sostenibil­itat i la qualitat en el treball de LC Paper (fundada el 1881 a Besalú) i la proposta del foment de la llengua catalana que fa Agro Foods, del Priorat, al llarg de tot el seu procés productiu.

A més, els guardons a les companyies més competitiv­es se’ls van emportar Santea Products (en categoria microempre­sa), pels seus productes sense gluten i ecològics; Ceras Roura (en la categoria de petita empresa), pels seus més de 100 anys fabricant, i la pime Kivnon Logística (en la categoria de mitjana empresa), pels seus vehicles de guiat automàtic.

implica una dràstica reducció o fins i tot el tancament de les activitats de fora d’Europa, tot i que la decisió final encara no ha sigut adoptada pel banc.

L’escala de l’ajustament encara no està definida. La xifra d’actius transferit­s oscil·laria entre un mínim de 30.000 milions d’euros i la més probable d’entre 40.000 i 50.000 milions, total que equivaldri­a fins a un 14% del balanç de l’entitat. «Les retallades han de ser radicals», va indicar un alt representa­nt del banc sense identifica­r. Algunes persones amb coneixemen­t del pla van informar que la nova unitat inclouria principalm­ent actius no estratègic­s i seria diferent de l’anterior

que contenia més actius tòxics i amb pèrdues.

Les accions de Deutsche Bank es van revaloritz­ar ahir un 2,04% a la borsa de Frankfurt, fins als 6,15 euros, després que el 3 de juny tanqués per primera vegada en la seva història per sota dels 6 euros. Deutsche Bank va obtenir un benefici net atribuïble de 178 milions en el primer trimestre del 2019, el 48,3% més que un any abans.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain