El Periódico - Català

Valls, amb veu pròpia

- SÍLVIA Cóppulo

Manuel Valls era l’únic home que somreia, ple d’orgull i satisfacci­ó en la sessió de constituci­ó de l’Ajuntament de Barcelona. Amb els seus tres vots, suposadame­nt gratis, li va regalar l’alcaldia a Ada Colau, que aquesta segona vegada es va agafar a la vara amb cara de circumstàn­cies. L’ex primer ministre francès es va atrevir a dir-li a la cara a Joaquim Forn –que venia de la presó de Brians i a la qual tornaria un cop acabada la sessió– que a Espanya no hi ha presos polítics. Després va apartar la mà quan Quim Torra, el president de la Generalita­t, li va oferir la seva. Sense cap mena de vergonya, perquè se sap guanyador i no va amb miraments.

Valls serveix els que defensen que tot s’hi val per lluitar contra l’independen­tisme. És un profession­al de la política, ara a sou dels poderosos, pur entorn de l’Ibex 35. Que dos dies després de la sessió d’investidur­a, Inés Arrimadas, de Ciutadans, anunciï que el seu partit tindrà grup propi a l’Ajuntament de Barcelona, és a dir, que trenca amb Valls, sembla que no l’afectarà negativame­nt.

Ja fa molt que Albert Rivera i Valls no s’avenien. La manifestac­ió de la plaça de Colón de Madrid amb Cs al costat del PP i Vox contra el Govern de Pedro Sánchez va suposar un punt important de desacord. De fet, Rivera i Valls han evitat aparèixer junts durant la campanya electoral. És clar que qui comença a ser molt qüestionat a les tertúlies de Madrid és precisamen­t Rivera, que es resisteix a abstenir-se per facilitar la investidur­a de Sánchez i el llança a mans dels independen­tistes, aquells a qui afirma que s’han de derrotar.

NO SEMBLA que Valls perdi. Justament el contrari. Sabuts els suports econòmics i poderosos amb què compta, Valls ja ha aconseguit enlairarse i desenganxa­r-se de Ciutadans i corre la seva pròpia carrera política. Em pregunto quant de temps falta perquè el ciutadà català/espanyol/francès organitzi la seva pròpia plataforma política a Espanya.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain