El Periódico - Català

Rosalía es vesteix de Dior

►Fotografia­da per Peter Lindbergh, la cantant és portada de ‘Vogue’

-

Després de posar els cabells de punta amb el seu cant coral a la gala dels Goya, d’aconseguir dos Grammy llatins, d’arrasar al festival de Coachella, de la seva gira americana, del seu

cameo a Dolor y gloria d’Almodóvar, del seu pas ferm pel Primavera Sound, que una artista com

Madonna la volgués fitxar per a la festa del seu 60è aniversari i hagués de desistir perquè li demanaven molt, ara Rosalía, la del caixet de 200.000 euros, protagonit­za la portada de juliol de l’edició de Vogue España amb una imatge molt diferent a la qual ens té acostumats en els seus vídeos, les seves actuacions i la seva col·laboració amb la firma Bershka.

La de Sant Esteve Sesrovires va ser retratada per Peter Lindbergh a París; i en el vídeo que acompanya la sessió, la cantant, de 25 anys, fa una versió eixelebrad­a de la copla La hija de Juan Simón, que va popularitz­ar Antonio Molina.

A la portada, l’artífex de Malamente fa una immersió en tota regla en l’alta costura i es presenta sofisticad­a, amb un vestit de Dior, el cabell deixat anar, els llavis vermells i sense el seu habitual

nail art a les ungles. També apareix en una imatge en blanc i negre amb un vestit llarg de la firma espanyola The 2nd Skin.

Rosalía és la primera cantant espanyola que Vogue España treu a la portada des del seu llançament el 1988. La capçalera, que va comptar amb ella a la festa del seu 30è aniversari l’estiu passat, considera que «és la primera estrella femenina de la música espanyola d’impacte global», i li dedica 24 pàgines.

A l’entrevista, comenta la sessió de fotos. «Veig el treball de

Lindbergh molt lligat al nostre país i les nostres arrels. Em semblava impensable que pogués arribar a conèixer-lo. És un somni, un regal que no oblidaré mentre visqui», assegura.

També fa balanç de la seva carrera meteòrica. «Mentiria si digués que aquest 2019 no ha sigut l’any en què he complert el meu somni. Noto que hi ha moltíssima gent que ha conegut el meu treball, que ha escoltat El mal

querer i l’ha fet seu a Espanya, i que aquesta energia ha transcendi­t més enllà de la meva terra». Diu que veu Penélope Cruz, a qui va conèixer durant el rodatge de Dolor y gloria, com un exemple de com fer anar el talent. «Quan la vaig conèixer, jo estava morta de vergonya, però em va dir que assagéssim juntes

A tu vera, la cançó amb què arrenquem la pel·lícula. Crec que ella era bastant conscient del respecte i admiració amb què jo la mirava», recorda.

També assegura que no tot ha sigut un camí de roses. «Quan vaig gravar el vídeo de De

Plata, el 2017, em vaig recórrer Barcelona demanant favors i roba deixada, recorrent als amics i viatjant amb la meva maleta fins a Los Angeles. Jo mateixa em vaig maquillar, em vaig vestir i vaig començar a caminar per la ciutat. Avui tinc la sort de comptar amb un equip de 25 persones entre ballarines, tècnics, llums, so i gestió. El meu treball continua sent el mateix, és l’escala el que ha canviat».

Rosalía explica a més la seva relació amb les xarxes, on té tres milions de seguidors. «He crescut amb elles i el que faig és totalment orgànic i natural. Per a mi no és un esforç ni un sacrifici: si algun dia no em ve de gust penjar res, no ho penjo. El problema és que sempre em sol venir de gust. Soc bastant friqui».

 ?? PETER LINDBERGH ?? Rosalía, amb un vestit de The 2nd Skin, la firma espanyola que ha vestit JLo i Jessica Biel.
PETER LINDBERGH Rosalía, amb un vestit de The 2nd Skin, la firma espanyola que ha vestit JLo i Jessica Biel.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain