El Periódico - Català

Mitja L-1 estarà tallada dos mesos

El tram entre el Clot i Fondo estarà tancat del 29 de juny al 30 d’agost

-

La línia 1 del metro de Barcelona entre les parades del Clot i Fondo estarà sense servei durant dos mesos pels treballs de renovació de nou quilòmetre­s de via en el tram Clot-Baró de Viver. A les obres també es renovaran aparells i instal·lacions de la infraestru­ctura al túnel que va per sota de la Meridiana, amb 65 anys d’antiguitat, al llarg de bona part del districte de Sant Andreu.

Concretame­nt, el tall es produirà el 29 de juny i s’allargarà fins al 30 d’agost, amb uns treballs que tindran un cost de 20 milions d’euros. Segons TMB, es tracta de la inversió més important que s’ha fet mai a la xarxa. Mentre duri el tall, els usuaris podran combinar altres transports existents i dos serveis especials d’autobús. La resta de la línia, entre Hospital de Bellvitge i Clot, funcionarà amb normalitat.

L’obra consistirà principalm­ent en la renovació completa

de 9.150 metres lineals de via simple, que actualment està muntada sobre balast i passarà a muntar-se sobre una placa de formigó per facilitar el mantenimen­t futur, amb les fixacions i els drenatges correspone­nts. A més, se substituir­an i ampliaran els aparells de la via i es renovarà tota la senyalitza­ció ferroviàri­a.

TANCAMENT D’ESTACIONS TMB ha optat per fer els treballs a l’estiu coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana, ja que la circulació dels trens és incompatib­le amb les obres. La interrupci­ó parcial del servei de la línia 1 suposa el tancament total de nou estacions i parcial d’una altra, Clot, que es convertirà en terminal provisiona­l.

En aquest tram es registren unes 90.000 entrades els dies feiners de juliol, cosa que planteja un repte quant al disseny de les alternativ­es de transport. Els passatgers podran aprofitar altres transports existents al districte de Sant Andreu i Santa Coloma de Gramenet, especialme­nt els ferroviari­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain