El Periódico - Català

Encreuat

- ANNA M. GENÍS

HORITZONTA­LS: 1. Galeria columnada. Disfrutem de la vida. 2. Petits corrents naturals d’aigua. La millor època per acabar esquilat.

3. Dues peces del dominó. Llengües que no es mosseguen encara que corrin de boca en boca. Motor de la canoa. 4. No se n’ha anat a l’altre barri. Treballa quan té un paper. Mig groc, mig ocre. 5. Íntegre, sense fraccions.

Convida el músic a tocar sense presses. 6.

Document arxivat a l’ordinador. Endurir el ferro fins a fer-lo inoxidable. 7. Enèsim matemàtic. Ressentime­nt tenaç. Batzac. 8.

Parenta de Tiana. Talli el cabell ben arran.

Mitja centúria. 9. Despatxada amablement pel dependent sol·lícit. Embolicada amb la resta de fils. 10. Fa venir basques, ¿veritat?

Rosegats a la claveguera. Va fer enfebrir més d'un explorador. 11. Trist i abandonat. Fa accessible. 12. Establimen­ts benèfics. Aspiracion­s sensitives.

VERTICALS: 1. Cobrint totes les seves necessitat­s. Poema adulador. 2. Acció de posar l’orella. Se'ls cau la bava amb els nets. 3. Nota de grec. Repetit. Nota de música. 4. Principis de trigonomet­ria. Lletra del demà. L'hort del pagerol. 5. Distorsion­ar la ràdio en pro d'una desinfecci­ó més profunda. Uns atributs de nassos. 6. Resposta del ratolí quan l'informàtic li toca la panxa. Hauria de canviar mol per avenir-se a acatar. 7. Un racó sota el cor de l'església. Dates il·limitades. 8. Ve la baixa. Allunyant els extrems. Centre d’atenció. 9. Tornar a dir el mateix. Embolics circulator­is. 10. Tu, que arribes de Buenos Aires. Presó del canari. Mig buit. 11. Pis sense entrada. Captarà el missatge. Descansa mentre somia. 12. No tinc el que caldria. Menys espesses que les cerveses.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain