El Periódico - Català

Iratxe García

-

La política basca serà la nova cap de files del grup parlamenta­ri dels Socialiste­s i Demòcrates a l’Eurocambra, el segon més nombrós, amb 153 diputats, per darrere del Partit Popular Europeu.

els poses davant algú amb qui estiguin preparats per negociar, algú en qui confiïn, jo soc aquesta persona, perquè ningú ha fet un acord amb algú en qui no es confia».

Europa ha radicalitz­at de tal forma el Partit Conservado­r que ha acabat per dinamitar-lo i s’ha transforma­t en el partit del a ultrança i a qualsevol preu. Així ho suggereix un sondeig de YouGov, segons el qual a la majoria dels membres de la formació de Churchill i Thatcher els importa ara més deixar la Unió Europea que preservar la unitat nacional. Un 63% preferiria la ruptura del Regne Unit amb Escòcia, i un 59%, amb Irlanda del Nord a renunciar al

RIVAL A LES URNES En l’enquesta feta entre 900 membres, un 61% s’inclina pel encara que suposi «un mal significat­iu» per a l’economia. Una majoria, el 54%, preferiria el fins i tot encara que el seu propi partit resultés destruït, i gairebé la meitat, el 46%, estaria content que un rival a les urnes, Nigel Farage, actual líder del Partit del Brexit, assumís el lideratge dels conservado­rs. Només la possibilit­at de veure el laborista Jeremy Corbyn com a primer ministre els faria renunciar a la sortida de la UE.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain