El Periódico - Català

L’ex número 2 de Zoido: «Les porres hi són per utilitzar-les»

Nieto defensa davant el jutge l’«exemplar» acció policial l’1-O

- J. G. A. BARCELONA

El que fos secretari d’Estat de Seguretat del Govern del PP durant l’1O, José Antonio Nieto, va defensar ahir davant del jutge que investiga les càrregues de l’1-O a Barcelona l’actuació de la Policia Nacional en els centres de votació. «Les defenses, les porres, estan per utilitzarl­es, no per ensenyar-les», va adduir en la seva declaració, segons fonts jurídiques. L’exalt càrrec va considerar l’acció dels agents com a «exemplar» i sense «violència extrema», complint sempre amb els protocols. En aquest sentit, va precisar que, si no s’actuava, els ciutadans podien interpreta­r que el referèndum era legal. «No es dona una actitud exemplarit­zant si la policia es dedica a mirar», va concloure.

Nieto, que va declarar per videoconfe­rència des de Madrid durant quatre hores, va arribar a criticar la «passivitat» dels Mossos l’1-O, però el jutge el va tallar advertint-lo que aquest

procés judicial no va contra la policia de la Generalita­t. També va arremetre contra els CDR, que va definir com a grups «organitzat­s» que pretenien obstaculit­zar que la Policia complís l’ordre judicial d’impedir la consulta i requisar el material.

41 POLICIES IMPUTATS «Es tractava de complir la llei», va repetir una vegada i una altra. Hi ha 41 policies imputats per les càrregues. Nieto va afirmar que els agents van actuar (ell va negar que tècnicamen­t fossin càrregues i el jutge li va respondre que per a ell ho eren) per preservar la integritat física dels policies, però també dels votants.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain