El Periódico - Català

El fiscal acusa la Generalita­t de tracte de favor a Oriol Pujol

- J. G. A. BARCELONA

La fiscalia rebutja la semilliber­tat atorgada per la junta de tractament de la presó de Brians 1 a Oriol Pujol, condemnat a dos anys i mig de presó pel cobrament de comissions il·legals. En l’escrit remès al jutjat de vigilància penitencià­ria, el ministeri públic afirma que l’exdiputat de CiU ha rebut un «tracte privilegia­t», quan l’«únic excepciona­l» en aquest cas és que és fill de l’expresiden­t Jordi Pujol, que va ser membre «destacat durant molts anys del partit fundat pel seu pare i que l’esmentat partit és antecedent directe del que actualment governa la Generalita­t».

En un al·legat dur, el fiscal Javier Faus detalla que «a cap ciutadà del país se li escapa» que la concessió inicial del tercer grau penitencia­ri a Oriol Pujol (únicament anava a la presó a dormir) i, després de la seva revocació, el permís perquè surti de la presó a treballar i a participar en actes de voluntaria­t «es deu a la decidida

La fiscalia afirma que té privilegis per ser fill de l’expresiden­t

voluntat de l’Administra­ció que l’intern continuï el mínim temps possible a la presó».

Segons la seva opinió, aquesta decisió és «poc respectuos­a» amb les resolucion­s judicials, ja que se li va atorgar aquest nou estatus (en virtut de l’article 100.2 del reglament penitencia­ri) una setmana després de l’anul·lació del tercer grau que li havia concedit la Generalita­t. Des del 3 de juny, l’exdirigent de CiU pot sortir del centre de dilluns a dissabte de 8.00 a 22.00 hores.

COBDÍCIA I AVARÍCIA La fiscalia insisteix que el delicte comès per Oriol Pujol és d’«especial rebuig social» i que la conducta de l’exdiputat va ser «molt greu», ja que es tracta d’un cas de corrupció política. A això s’hi ha d’afegir, segons el ministeri públic, que al seu dia li va ser denegada la suspensió de la condemna a presó, al prendre en considerac­ió que l’expolític es va aprofitar dels seus càrrecs en el seu propi benefici i que no va ser una actuació aïllada, sinó que va perdurar en el temps. Va actuar d’aquesta manera, detalla, «per simple cobdícia i avarícia».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain