El Periódico - Català

Gestamp mira al quilowatt

La firma consolida el seu futur amb la fabricació de caixes per a bateries de vehicles elèctrics El seu president creu que Espanya ha d’abandonar la seva posició defensiva

-

La irrupció del vehicle elèctric i el seu encaix a l’entramat industrial de les empreses de components a Espanya són conceptes que van de la mà. Gestamp, la companyia que presideix Fransico J. Riberas, té clar que l’aposta de futur passa per apel·lar al «sentit comú» en la transició del sector de l’automòbil cap a la mobilitat sostenible, vetllant per la competitiv­itat de la indústria espanyola.

En una visita a la planta de producció de Gestamp a Bielefeld, Alemanya, Riberas va aprofitar per assenyalar que «Espanya és un país que no es pot permetre a llarg termini viure del sector de serveis i el turisme». El president del grup Gestamp va demanar buscar la manera de «potenciar-lo» i de «no complicar-lo amb prohibicio­ns».

Segons el directiu, si a Espanya es manté la producció de vehicles actual, és possible que els elèctrics suposin un 20% del total en el futur, uns 500.000 vehicles anuals. Per a això, Riberas va reclamar «apostar per mesures que permetin liderar» i va advertir que s’està prenent una «posició defensiva mentre que en altres entorns, com la Xina, aposten decididame­nt pels elèctrics».

Quant a la producció de bateries, creu que «tindria molt sentit» que es produïssin en el futur a Espanya per proveir la demanda independen­tment del país de procedènci­a del fabricant.

Riberas reconeix que aquest any els seus ingressos descendira­n lleugerame­nt respecte al 2018 encara com a conseqüènc­ia de la caiguda de vendes i de demanda a Europa. L’electrific­ació es presenta com una gran oportunita­t perquè Gestamp continuï liderant el sector gràcies als seus processos i a nous productes, com la caixa de les bateries. La companyia espera posicionar-se entre els fabricants per les seves solucions a l’hora de crear components més lleugers i segurs, una cosa clau en els elèctrics, gràcies a processos com l’estampació en calent i a l’ús de materials com l’alumini.

Gestamp ha confirmat que la flexibilit­at de la producció en el futur serà clau, amb múltiples variants d’una mateixa plataforma, i que ja treballa amb diversos fabricants, entre els quals el Grup Volkswagen o BMW en matèria de futurs vehicles elèctrics.

 ?? GESTAMP ?? Producció pròpia 8Caixes per a bateries a Gestamp.
GESTAMP Producció pròpia 8Caixes per a bateries a Gestamp.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain