El Periódico - Català

El germà de la víctima de Mataró centra les indagacion­s

La jutge subratlla que la policia busca l’adolescent per protegir-lo Els Mossos tracten el cas com un crim i mantenen obertes diverses teories

-

La mort violenta d’una noia de 14 anys, el cadàver de la qual es va trobar amb ferides d’arma blanca, continua sense aclarir-se més de 48 hores després que els veïns trobessin el cos en un pis buit de Mataró. A dins d’aquest domicili hi vivia una família composta per una mare soltera d’origen rus i els seus dos fills: la víctima i el seu germà gran, de 17 anys. El cap de setmana passat, els dos menors estaven sols ja que la dona havia hagut d’absentar-se i viatjar a Rússia. Però quan els veïns van descobrir el cos sense vida de la noia, diumenge a les 22.00 hores, no hi havia ni rastre del germà. Dos dies després, segueix en parador desconegut i els Mossos d’Esquadra intenten localitzar-lo.

Ahir al matí, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per ordre de la jutge d’instrucció 3 de Mataró –a càrrec d’un cas sobre el qual ha dictat el secret de sumari–, va emetre un comunicat per explicar que la mare havia denunciat la desaparici­ó del noi i que, a falta d’indicis sòlids que el vinculin amb el suposat crim de la seva germana, proven de trobar-lo perquè és un menor i ha de rebre «la protecció» de les autoritats.

Els investigad­ors del grup d’homicidis de la Regió Policial Metropolit­ana Nord de los Mossos tracten el cas com un crim. L’autòpsia que es va practicar al cadàver de la menor no ha permès descartar de forma taxativa que fos un suïcidi, tot i que tots

els indicis apunten més aviat a un assassinat. Les indagacion­s policials, de moment, estudien totes les hipòtesis i centren els esforços a trobar el germà, per comprovar que es troba bé i esbrinar què sap del que va passar. La víctima va aparèixer ensangonad­a a terra, estirada al costat del llit de la seva habitació, i feia algunes hores que era morta. Una de les veïnes va sentir un cop al domicili dissabte a la matinada.

DOL A MATARÓ L’Ajuntament de Mataró va lamentar «profundame­nt» la mort de l’adolescent en un comunicat conjunt aprovat per tots els grups municipals. El consistori va condemnar qualsevol tipus de violència, que sempre és «una vulneració dels drets humans», i es va mostrar «encara més consternat» perquè la víctima tenia 14 anys. A la tarda, una concentrac­ió de dol convocada davant el consistori va donar suport a la família i es va afegir al rebuig que ha generat a la capital del Maresme un crim que sembla que no es vol aclarir.

 ?? ANNA MAS ?? en record de la noia morta, ahir.
ANNA MAS en record de la noia morta, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain