El Periódico - Català

Colau es va plantejar deixar-ho per la tensió de la investidur­a

L’alcaldessa s’emociona i destaca els atacs perquè Valls la va votar «Vaig fer el que havia que fer, i el meu partit, també», manifesta

-

Ada Colau va demostrar dissabte passat durant la seva investidur­a que està vivint aquests últims dies amb una incomodita­t innegable, essencialm­ent vinculada al fet que entre els vots que van fer possible la seva reelecció va haver de comptar amb els tres que li van oferir Manuel Valls, Eva Parera i Celestino Corbacho (si aquest últim hagués abandonat Valls divendres i no ara, potser l’alcalde seria Ernest Maragall, per cert).

Un suport amarg, va proclamar Colau el mateix dissabte i

segons va admetre ahir en una entrevista concedida a RAC-1 en què va dir haver tingut «sentiments contradict­oris» en la seva investidur­a: «No va ser un dia exactament feliç».

Durant l’entrevista va començar a plorar quan va ser interrogad­a sobre si en el context de la tensió dels últims dies havia pensat a deixar la política i anarse’n a casa seva. «És clar, tinc dos fills», va respondre, abans de trencar-se, fet que va donar pas a una pausa en el programa. També va assegurar que aquest podria ser el seu últim mandat, que de fet és el que va preveure quan va guanyar les municipals el 2015 i la durada màxima que contempla Barcelona en Comú, tot i que podria aspirar a un tercer mandat si la militància és consultada i ho aprova.

El pas adoptat pel partit per conservar l’alcaldia s’ha convertit en una aparent causa d’infelicita­t per a Colau, que contrasta amb la tranquil·litat i la convicció amb què alguns dels seus lloctinent­s, i un gran nombre de personatge­s públics pròxims als comuns, van apostar després de les municipals per acceptar els vots de Valls i pactar amb el PSC.

ELS INSULTS «Vaig fer el que havia de fer, i el meu partit, també», va declarar Colau en el programa de Jordi Basté, que li va exposar tots els peròs possibles a la seva decisió. Primer li va posar un vídeo de l’entrevista que va concedir durant la campanya a Nació Digital, en què descartava acceptar l’anomenada operació Valls. «No vaig mentir», va rematar Colau davant de les imatges.

Després, Basté li va esmentar una peça d’EL PERIÓDICO en què ella, el 2015, criticava que Xavier Trias intentés reeditar l’alcaldia amb el recolzamen­t de grups com el PP i Ciutadans. Va trampejar com va poder aquesta notícia. Però quan el periodista li va preguntar si havia pensat a deixar-ho, l’emoció li va jugar una mala passada. I no només per la referència als seus fills. «És clar que m’ho he plantejat [deixar la política]. Som humans i he passat moments durs. M’han dit traïdora,

botiflera, puta, de tot, a la plaça de Sant Jaume».

Sobre els insults, que ja va denunciar la regidora Laura Pérez, Colau va afirmar: «M’agradaria que tots ho condemness­in. Sé que no representa el conjunt de l’independen­tisme però a la plaça es va viure una situació de degradació que no s’hauria de tolerar. Hem hagut d’escoltar coses molt dures».

RETRETS A MARAGALL L’alcaldessa va dirigir contra Ernest Maragall les bales que els comuns li disparen des de la nit de les eleccions, amb les quals justifique­n haver-li arrabassat l’alcaldia. Colau va recordar que ella va felicitar el republicà per guanyar les eleccions i va reiterar que el discurs orientat a l’independen­tisme de Maragall, aquella nit, va ser decisiu perquè al final es quedés sense l’alcaldia.

«És clar, tinc dos fills», afirma sobre el fet que aquests dies hagi pensat a retirar-se de la política

 ?? JORDI COTRINA ?? Colau plora, al final del seu discurs d’investidur­a, quan es va referir a la seva família, dissabte passat al Saló de Cent.
JORDI COTRINA Colau plora, al final del seu discurs d’investidur­a, quan es va referir a la seva família, dissabte passat al Saló de Cent.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain