El Periódico - Català

L’autor de l’atropellam­ent de Cap d’Any, identifica­t

La Guàrdia Urbana ► localitza el fugit, que anava amb tres joves més, a la Provença Càmeres del carrer, ► d’un radar, d’un hotel i de l’AP-7 van gravar la fugida

- SANT GERVASI Benito Chico, Barreda Sebastiá, González de Vega,

Torres Llista facilitada per Serveis Funeraris de Barcelona. Més informació, en el 900.231.132.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha identifica­t el conductor del vehicle que la nit de Cap d’Any va atropellar greument un vianant a la Diagonal, al costat de la Via Augusta, i posteriorm­ent va fugir. Es tracta d’un jove francès, resident a la localitat d’Aix-en-Provence, al sud del país veí, amb diverses detencions per delictes de robatori i drogues.

El sospitós està ara pendent de rebre una citació del Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona, que instrueix la causa. En cas que no s’hi presenti voluntària­ment, es dictaria una ordre internacio­nal de detenció pels delictes de conducció temerària, omissió del deure de socors i lesions greus, van explicar fonts policials.

La víctima, un jove de 25 anys, va estar diverses setmanes en coma induït a l’Hospital Clínic de Barcelona per les greus ferides sofertes quan va ser atropellat al pas de via

nants per un cotxe que es va saltar un semàfor. El ferit encara no s’ha recuperat de les lesions i s’està rehabilita­nt a l’Institut Guttmann sis mesos i mig després dels fets.

Després que la Guàrdia Urbana demanés per Twitter testimonis de l’atropellam­ent, una dona va trucar per explicar que havia vist un cotxe sospitós abans i després de l’accident en un hotel a Olèrdola (Alt Penedès) i que la segona vegada que el va veure, el matí de l’1 de gener, es va fixar que tenia el parabrisa del davant trencat, cosa que podia ser compatible amb un atropellam­ent. Gràcies a les càmeres de l’hotel, els investigad­ors van aconseguir veure amb claredat el cotxe, el conductor i la resta dels ocupants (un altre noi i dues noies).

AMAGATS DE MATINADA A l’haver tingut lloc l’atropellam­ent a les 01.45 hores de l’1 de gener, la Guàrdia Urbana comptava amb testimonis confusos. De fet, es va arribar a afirmar al principi que es tractava d’un monovolum, i no d’un turisme Audi, com al final va resultar ser. Amb la identifica­ció d’Olèrdola van començar a encaixar les peces del puzle. Una càmera del Trambaix va confirmar que el cotxe amb els mateixos ocupants havia entrat a Barcelona per la Diagonal minuts abans de l’atropellam­ent. Quatre càmeres més van gravar com el vehicle, després d’haver arrossegat la víctima 40 metres, baixava per la vorera central de la rambla de Catalunya fins al carrer de Rosselló a 56 quilòmetre­s per hora mentre els vianants s’apartaven per deixarlo passar.

Els quatre ocupants del turisme francès van intentar fugir en direcció a Badalona, però a l’adonar-se que sortien de la ciutat en el sentit oposat a Olèrdola, van fer mitja volta. El radar de les Glòries els va fotografia­r a 101 quilòmetre­s per hora (el doble del permès) quan tornaven a entrar a la ciutat.

Els investigad­ors creuen que les dues parelles de joves es van quedar al centre, amagats, per por de topar amb un control policial. Al matí, van tornar a l’hotel, van recollir les seves pertinence­s i van enfilar cap a França. Més càmeres els van gravar als diferents peatges. La col·laboració ciutadana i la persistènc­ia de la Guàrdia Urbana han permès trobar-los.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain