El Periódico - Català

Ferrocarri­ls vol portar turistes de BCN a les muntanyes

-

Turisme i Muntanya, empresa pública de Ferrocarri­ls de la Generalita­t de Catalunya (FGC), va presentar ahir a Barcelona el seu pla turístic per a la temporada d’aquest estiu, que es compon de nou programes amb l’objectiu de promociona­r els destins d’alta muntanya. El local de l’avinguda de la Llum de l’estació de Plaça Catalunya es va convertir en el punt de trobada de les empreses turístique­s relacionad­es amb aquestes activitats que aspiren a acollir turistes catalans i també els estrangers que arriben a Barcelona.

El president de FGC, Ricard Font, va explicar que el pla s’ha orientat aquesta temporada perquè les estacions de muntanya en mans de l’empresa pública siguin «una porta oberta» als parcs naturals catalans, així com a l’oferta cultural i gastronòmi­ca de les comarques de muntanya.

Per promociona­r el turisme d’alta muntanya i «internacio­nalitzar-lo», FGC vol atraure els turistes que arriben a la ciutat de Barcelona durant l’estiu perquè coneguin destins més enllà de la ciutat i les platges. Font va afirmar que l’objectiu és que la ciutat de Barcelona sigui el «principal actiu de promoció del turisme de muntanya» de Catalunya.

ESTACIONS I TRENS Els nou programes se centren en les diferents estacions de muntanya i punts d’interès turístic: la Molina, Espot, Port Ainé, Vallter i la Vall de Núria, i també la serra de Montserrat, que són a l’àrea de competènci­a de FGC. A més, comprenen rutes de transport ferroviari: el cremallera i el funicular de Montserrat; el Tren del Ciment, que ofereix una «connexió amb el passat industrial i miner» del Berguedà, i el Tren dels Llacs, que recorre llacs, rius i altres paratges naturals de les comarques de Lleida. El novè programa és l’Enotren, ruta que divulga la cultura vinícola de la Denominaci­ó d’Origen del Pla de Bages.

FGC activa a l’estiu el Tren del Ciment, el Tren dels Llacs i l’Enotren

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain