El Periódico - Català

Cillessen i Neto, canvi a la porteria

El Barça i el València ultimen un intercanvi amb beneficis econòmics per a tots dos

-

El Barcelona i el València estan a punt d’anunciar un intercanvi de jugadors que resoldrà les respective­s necessitat­s a la porteria i, sobretot, les respective­s urgències econòmique­s. L’holandès Jasper Cillessen es posarà sota els pals a Mestalla a partir de la pròxima temporada i l’italobrasi­ler Norberto Murara s’asseurà a la banqueta barcelonis­ta com a guardià de Ter Stegen. Tots dos seran taxats per igual, de 25 a 30 milions d’euros, i en els dos casos reportaran beneficis al tancament dels exercicis econòmics de les dues entitats.

L’operació es completarà pensant no només en les exigències d’Ernesto Valverde, que vol un porter de garanties per cobrir-se l’esquena en cas de lesió de Ter Stegen, sinó vetllant alhora per la tresoreria de l’entitat blaugrana, que reclama vendes per valor d’uns 70 milions abans del 30 de juny per evitar un balanç de números vermells.

Amb la fórmula de la permuta, el FC Barcelona ingressarà de cop en el seu compte de resultats d’aquest exercici uns 24 milions d’euros en cas que als dos

futboliste­s se’ls adjudiqui un preu de 30 milions. Els comptes són els següents: Cillessen va costar 15 milions i s’han amortitzat ja tres temporades de les cinc firmades. Queden per amortitzar, doncs, sis milions correspone­nts a les dues campanyes restants. Aquests sis milions es resten dels 30 ingressats pel traspàs al València.

ALLEUJAMEN­T EN ELS COMPTES Respecte al fitxatge de Neto, a les arques barcelonis­tes se’ls imputaran sis milions, però ja a partir del pròxim exercici si el fitxatge es formalitza per cinc temporades. No computen com una despesa de 30 milions de cop. Per al València la fórmula funciona de forma semblant. En el seu cas, el benefici immediat serà d’uns 26 milions.

Si l’intercanvi, com tot apunta, s’anuncia en les pròximes hores, els comptables del Barça podran començar a sentir cert alleujamen­t davant de la imminència del tancament de comptes. Queden per resoldre més operacions, amb noms calents com el d’André Gomes, que apunta a l’Everton, l’equip en què ha jugat cedit la campanya passada; Denis Suárez, amb València com a destinació possible, i també Rafinha Alcánque ahir va rebre finalment l’alta mèdica i que és carn de traspàs. Rafinha va caure lesionat el 24 de novembre i va ser operat del lligament encreuat del genoll esquerre.

LA MATEIXA EDAT Neto complirà en un mes els 30 anys, la mateixa edat que Cillessen, i va començar la seva carrera a l’Atlètic Parenaense del Brasil (en va ser expulsat en el seu debut). El seu salt a Europa es va produir a través de la Fiorentina, on va jugar quatre temporades abans de ser fitxat pel Juventus el 2015. A l’estiu del 2017 va aterrar al València per set milions. Actualment, el portal ‘Transferma­rkt’ taxa el jugador en 18 milions, com Citara,

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain