El Periódico - Català

L’Argentina es compadeix d’un Messi més sol que mai

L’‘albicelest­e’ se la juga davant el Paraguai amb poca fe dels seus fans

-

L’Argentina es juga avui la seva permanènci­a en la Copa Amèrica davant de la feble Paraguai. La cita a Belo Horizonte s’espera amb un escepticis­me que es pot transforma­r en eufòria si l’equip guanya i convenç. Mai abans ha quedat tan en evidència la solitud de Leo Messi. La pobra, no té socis fiables i ha de carregar amb la creu d’una selecció petita. L’orfandat de Messi provoca ara un corrent de pietat col·lectiva.

Messi i Agüero van arribar al Brasil amb 51 i 32 gols anotats als seus equips. Però aquests antecedent­s no es materialit­zen a l’equip que condueix Lionel Scaloni. La raó és simple: l’‘albicelest­e’ no juga a res. «¿Per què es pateix per anotar si compta amb el millor futbolista del món i un altre que ve d’experiment­ar la millor temporada de la seva carrera? La pregunta no només gira en les converses entre seguidors: també recorre els pisos més alts de l’hotel on s’allotja el planter», va assenyalar el diari Els números són eloqüents: en 10 partits es van cantar 17 dianes, 11 de les quals van ser contra Guatemala, l’Iraq i Nicaragua.

Davant Colòmbia, el combinat va tornar a exhibir el seu costat més problemàti­c: no té recursos tècnics en la majoria dels seus jugadors ni emocionals per remuntar una petita adversitat.

TÈCNIC PRINCIPIAN­T I, a més, hi ha el problema de Scaloni. Es tracta d’un tècnic primerenc que està en funcions per circumstàn­cies de l’atzar (la partida vergonyant de Jorge Sampaoli i la falta d’un entrenador competent). «Inexpert», diuen alguns comentaris­tes esportius. «Passable», el qualifique­n d’altres. Aquest míster provisiona­l no sap com gestionar la presència de Messi.

De passada per Buenos Aires, on es va casar secretamen­t amb la seva parella, Carla Pereyra, Diego Simeone, l’entrenador de l’Atlètic, va ser taxatiu: «Messi

 ??  ?? Messi.
Messi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain