El Periódico - Català

L’Audiència Nacional rebutja que Cultura intervingu­i la SGAE

-

La junta directiva de la SGAE va rebre ahir la primera bona notícia des de qui-sap-lo. L’Audiència Nacional ha rebutjat la sol·licitud d’intervenci­ó temporal presentada pel Ministeri de Cultura i ha denegat l’autoritzac­ió per modernitza­r els seus òrgans de representa­ció. No és un mèrit que es pugui atribuir la presidenta de l’entitat, Pilar Jurado, però com a mínim no hi ha necessitat de reinterpre­tar el dictamen, com sí que va fer setmanes enrere per donar a entendre que l’expulsió de la CISAC, la Confederac­ió Internacio­nal de Societats d’Autors i Creadors, era, en realitat, una bona notícia.

Han passat quatre mesos des que l’equip de José Guirao va presentar davant dels tribunals la seva petició d’intervenir la SGAE. Era el camí més suau, a l’espera que la junta directiva de l’entitat reaccionés acatant els tres punts que reclamava el Govern: eleccions amb dret al vot electrònic, repartimen­t de recaptació que respecti el límit del 20% que marca la llei sobre els ingressos de les matinades televisive­s i estatuts ajustats a la normativa europea. La reacció del ministre ha sigut aclarir que la intervenci­ó ha sigut rebutjada per «una qüestió formal, no de fons» i que caldrà «acudir a una altra via judicial o retirar l’autoritzac­ió com a entitat de gestió a la SGAE».

Les espases, doncs, segueixen en alt, tot i que l’ambient a la seu de la SGAE ha de ser de celebració, ja que qualsevol maniobra ministeria­l tornarà a requerir un període d’elaboració i una aprovació judicial. El temps torna a córrer a favor de la SGAE. I la resolució arriba en el millor moment possible: una setmana abans de la crucial assemblea en què es votaran, una vegada més, els estatuts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain