El Periódico - Català

Nesterowic­z, amb l’OBC a la platja

►La seva batuta dirigirà el grup en el concert de la Barcelonet­a

-

Coincidint amb el Dia de la Música, divendres que ve l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) oferirà a la platja de Sant Sebastià de la Barcelonet­a el concert més popular de la temporada, un esdevenime­nt gratuït que començarà a les 21.00 hores. El mestre polonès Michal Nesterowic­z, bon coneixedor de l’OBC, serà l’encarregat de capitaneja­r l’actuació aquest 2019.

Patrocinat per EL PERIÓDICO, el concert arriba a la seva sisena

edició amb un programa de peces populars amb extractes de les obres Carmen, de Bizet; Finlàndia, de Sibelius; Dansa macabra, de Saint-Saëns; El príncep Igor, de Borodin; Caprici espanyol, de Rimski-Kórsakov; Dansa eslava núm. 8, de Dvorák, i Dansa hongaresa núm. 5, de Brahms. Nesterowic­z també ha volgut acostar la música de la seva terra amb dues obres: Orawa, de Wojciech Kilar, una bonica peça per a cordes d’aquest famós compositor de bandes sonores, i Mountain

Dance, de l’òpera Halka, de Stanislaw Moniuszko.

FONTS D’AIGUA Com és habitual, dues pantalles gegants i un potent equip de so permetran seguir el concert als qui no s’hagin pogut col·locar a prop de l’escenari. Tot i que molts hi solen anar proveïts amb pícnic i begudes, aquest any es col·locaran diverses fonts d’aigua potable per al públic.

Després del concert al costat del mar, els músics de l’OBC –dirigits per Kazushi Ono, titular de l’orquestra– marxaran cap al Japó, on interpreta­ran per diverses ciutats –hi ha 11 actuacions previstes– l’òpera Turandot, de Puccini, així com dos programes simfònics diferents.

Com recorda Jean-Baptiste Texier, violoncel·lista francès de l’OBC, el millor del concert a la platja és que permet a tothom acostar-se a la clàssica. «Molta gent s’adona que la música simfònica no és ni intel·lectual ni complicada», assenyala. Robert Brufau, director de l’Auditori, afegeix: «Hi va gent diferent de la que acostuma a seguir-nos. Paren molta atenció, estan callats, hi ha respecte. I molts venen després a concerts a l’Auditori».

El programa inclou

fragments de peces de Bizet, Sibelius, Borodin, Saint-Saëns, Brahms i Rimski-Kórsakov

 ?? MARTÍ FRADERA ?? Brufau i Texier, davant la platja on actuarà l’OBC.
MARTÍ FRADERA Brufau i Texier, davant la platja on actuarà l’OBC.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain