El Periódico - Català

La injustícia del CAPA

- Mar Aguilar

Des del 6 de juny, la DGT ha implantat el sistema CAPA (Capacitat per a les Proves d’Aptitud) a la província de Barcelona. Aquest sistema, que estableix quotes de presentaci­ó d’alumnes a la prova de circulació, vulnera els principis elementals de seguretat jurídica en matèria de llibertat d’empresa i de mercat, ja que limita tant la nostra capacitat productiva com la nostra activitat profession­al.

El sistema CAPA augura el tancament de nombroses petites autoescole­s i l’acomiadame­nt de professors. Volem recordar que la restricció de la capacitat productiva de les empreses mitjançant la fixació d’una quota d’alumnes per presentar-se a la prova de circulació del permís de conduir està prohibida per dues sentències del Tribunal Suprem i de l’Audiència Nacional.

Sota el punt de vista de l’autoescola, el CAPA només obeeix a la incapacita­t de la DGT per atendre l’actual demanda d’exàmens de conduir i va en perjudici dels nostres alumnes i del sector de la formació viària. Des que es va acabar la vaga d’examinador­s, vam passar a poder examinar de dos a tres alumnes per professor cada vuit dies feiners. Amb el CAPA, passem a no tenir dia d’examen i a tenir un alumne per professor, tres en el millor dels casos.

No podem entendre com una empresa pública com és la DGT, que viu de les taxes dels nostres alumnes, no fa més que perjudicar l’empresa privada i el dret dels alumnes. Gerent. Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain