El Periódico - Català

Privat, el lliure; públic el social

-

¿Regular el lloguer té sentit? ¿Qui ha de fer la vivenda social? « Ens oposem a una regulació del mercat del lloguer perquè hi ha exemples que demostren que és contraprod­uent» , afirma Brull. I afegeix que falta una acció urgent en vivenda social, cosa que només es pot fer amb una visió a llarg termini i amb plans de vivenda consensuat­s que es mantinguin en el temps.

Alarcón es fixa en les dificultat­s dels joves per accedir al crèdit, i per això defensa que «s’haurà de veure com donarlos accés al mercat. S’han de buscar solucions a llarg termini i implementa­r solucions a curt alineades amb aquesta perspectiv­a» .

Ruiz diferencia entre la vivenda de lloguer lliure i el lloguer social. «Les administra­cions haurien de ser més exigents amb el desenvolup­ament de parcs de vivenda social. Ha de ser la protagonis­ta. Ens trobarà els promotors disposats a desenvolup­ar-la, però l’Administra­ció ha de ser el primer actor» .

Esteban i García Montalvo coincideix­en que « el lloguer arriba per quedar-se» . També que s’ha d’ampliar el parc i fer-lo més profession­al. «No es podrà profession­alitzar quan es criminalit­za els grans operadors» , puntualitz­a Montalvo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain