El Periódico - Català

El grup ECR acull Vox

-

Els nacionalis­tes flamencs de l’N-VA i Vox, amb posicions totalment antagòniqu­es sobre Catalunya, l’independen­tisme català i l’expresiden­t Carles Puigdemont, seuran en el mateix grup polític al Parlament Europeu. El grup dels Conservado­rs i Reformiste­s Europeu (ECR) va acceptar per «aclamació» la sol·licitud d’incorporac­ió presentada pel grup ultradretà espanyol que comptarà també amb una de les vicepresid­ències.

Tant Vox com l’N-VA estaran representa­ts en el grup per tres eurodiputa­ts cadascun i ostentaran dues vicepresid­ències. En el cas de l’extrema dreta espanyola, el lloc recaurà en mans de Hermann Tertsch, segons la decisió adoptada ahir pel grup, que comptarà amb 62 eurodiputa­ts de 15 estats membres i que ha escollit el polonès de Llei i Justícia (PIS) Ryszard Legutko i l’italià de Germans d’Itàlia Raffaele Fitto com a copresiden­ts.

«Estic desitjant treballar amb els membres de Vox a qui hem acceptat. Junts treballare­m per una UE que faci menys però millor i que treballi per a i amb respecte a tots els estats membres, no només els dos més grans els que acceptin l’l’statu », va valorar el representa­nt polonès, que ja va presidir el grup durant l’última legislatur­a.

DEBAT INTERN Durant les últimes setmanes, els nacionalis­tes flamencs havien obert un debat intern per decidir sobre la seva continuïta­t en el grup o provar de crear-ne un de nou amb altres formacions secessioni­stes. Les dificultat­s d’aquesta tasca –per crear un grup es necessiten 25 eurodiputa­ts d’almenys set països– han portat l’N-VA a optar per continuar treballant des d’un grup, en què també comparteix­en grup amb els conservado­rs britànics, que no els obligarà a ple

 ??  ?? Hermann Tertsch.
Hermann Tertsch.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain