El Periódico - Català

La tercera votació ‘tory’ dona una nova victòria a Johnson

L’exministre ► d’Exteriors i exalcalde de Londres es perfila successor de May

-

Boris Johnson avança imparable cap a Downing Street, la residència oficial del primer ministre britànic, que aviat serà casa seva si el vent segueix bufant al seu favor com fins ara. En la tercera votació pel lideratge conservado­r, celebrada ahir, Johnson va augmentar encara més el seu avantatge a l’aconseguir 143 vots (+17), obtenint així el 46% del total de paperetes del grup parlamenta­ri

L’exalcalde de Londres, que ahir va complir 55 anys, s’ha beneficiat del recolzamen­t de l’exministre per al Dominic Raab, eliminat en la ronda anterior. Ahir el derrotat va ser

Roy Steward, amb 27 vots (-6), el qual sempre s’ha considerat un candidat marginal, sense possibilit­ats reals d’arribar a la final.

Les males llengües donaven a entendre que els partidaris de Johnson haurien donat el dia anterior alguns vots tàctics a Steward amb la intenció de desfer-se així de Raab, un competidor més perillós. Els dos homes comparteix­en la visió d’un dur.

Després de Johnson, però a gran distància, van quedar Jeremy Hunt amb 54 vots (+8), Michael Gove amb 51 (+10) i Sajid Javid amb 38 (+5). Alguns rumors apuntaven que aquest últim podria decidir abandonar la competició, ateses les seves poques possibilit­ats de triomf. En tot cas, després de les votacions d’avui es coneixeran els noms dels dos finalistes, pels qui hauran de pronunciar-se els militants. Johnson té assegurada la plaça, i la disputa pel segon lloc serà entre Hunt i Gove.

LA RUTA DE SORTIDA Els aspirants van participar dimarts en un debat a la BBC que va deixar la impressió que cap d’ells té una ruta per donar amb la sortida al

Johnson va considerar «eminentmen­t factible» que el Regne Unit marxi el 31 d’octubre, però el to va sonar menys taxatiu que altres vegades.

També va ser evasiu a l’hora de donar detalls de com pensa resoldre el problema de la frontera a Irlanda del Nord, i es va limitar a dir que els detalls s’havien de treballar durant el període de transició després que el Regne Unit deixi la Unió Europea.

 ??  ?? Boris Johnson, a la sortida de casa seva, ahir.
Boris Johnson, a la sortida de casa seva, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain