El Periódico - Català

Valls surt en tromba contra Cs després de la ruptura

Acusa el partit de deixar de ser «liberal» per pactar amb una força «reaccionàr­ia» Arrimadas replica que no accepten lliçons de qui investeix «sectàries»

-

Ha arribat el torn de Manuel Valls. Després d’un llarg silenci, ahir va convocar els periodiste­s per tornar cada un dels dards rebuts per Ciutadans (Cs) després d’haver consumat unilateral­ment el divorci. L’ex primer ministre francès va repassar la seva curta trajectòri­a en comú, va acusar els taronges de protagonit­zar una «deriva greu» amb una actitud «irresponsa­ble» i «sectària», i es va reafirmar en totes i cada una de les decisions que va prendre. «Cs s’ha convertit en el partit que pacta amb una formació il·liberal, reaccionàr­ia i antieurope­a», va etzibar en referència a Vox. També els va avisar que «no s’hi val amagar-se darrere del PP».

Valls va assenyalar el partit dirigit per Albert Rivera per agitar el conflicte i haver «sacrificat Catalunya per avantatges electorals a la resta d’Espanya». No va escatimar crítiques ni condemnes. «El meu compromís amb Barcelona va ser l’únic que va frenar la ruptura després de les eleccions andaluses», va admetre, i va insistir que no es postraria davant de la fotografia de la triple dreta a la plaça de Colón. «Com a home d’esquerres i progressis­ta no vaig venir per acabar dirigint la lluita per liderar les dretes, rellevar el PP o impedir un govern amb majoria constituci­onalista», va rematar.

El ja regidor va advertir a Cs que «l’estratègia del com pitjor, mi

llor és equivocada i està plena de perills» i els va alertar que han deixat «òrfenes» les persones que van apostar per ells el 21-D. «No. Com pitjor, pitjor», va apunta

lar. No es va oblidar de les carbasses de Celestino Corbacho, que es va sumar a Cs com a independen­t, una maniobra que Valls va qualificar d’«incomprens­ible» i va deixar caure que «cada un és responsabl­e i coherent, o no».

Quant al seu futur, es va comprometr­e a treballar des de l’Ajuntament de Barcelona per reconstrui­r una «estratègia constituci­onalista» i va deixar la porta oberta a apadrinar el nou partit de tarannà catalanist­a moderat que estan forjant personalit­ats del seu entorn, com va explicar aquest diari, tot i que no s’implicarà en la seva «construcci­ó»: «Ja veurem com es plantejara­n les coses».

RESPOSTA CONTUNDENT La rèplica taronja va ser a càrrec de la portaveu nacional, Inés Arrimadas. Va advertir Valls que «[ell] no donarà lliçons de defensa del constituci­onalisme a ningú». «I menys quan ens hem partit la cara a Catalunya», va afegir. Amb contundènc­ia, va afirmar que no pot alliçonar aquell que ha donat l’alcaldia de Barcelona «a una de les persones més sectàries i populistes d’Espanya».

 ?? RICARD CUGAT ?? Manuel Valls, ahir.
RICARD CUGAT Manuel Valls, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain