El Periódico - Català

Juncker surt en defensa de Draghi

-

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, va sortir ahir en defensa de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), avant dels atacs del president dels EUA, Donald Trump. Durant la seva participac­ió en un fòrum a la ciutat portuguesa de Sintra, Juncker va considerar «injust» atacar la independèn­cia dels bancs centrals, en aparent resposta a Trump. «És injust atacar la independèn­cia dels bancs centrals», va afirmar al fòrum que el BCE celebra anualment a la localitat portuguesa de Sintra, que va concloure ahir amb una sessió dedicada al creixement en la zona euro.

Tot i que no va ser més explícit, la declaració de Juncker es va entendre com una resposta a les crítiques abocades per Trump dimarts, quan va qualificar d’«injustos» els eventuals estímuls que el president del BCE, Mario Draghi, va dir que podrien arribar si continua perillant la meta de gairebé el 2% de la inflació a l’eurozona.

I en aquest entorn, Jens Weidmann, president del Bundesbank i considerat el líder dels falcons del consell de govern del BCE, va voler deixar clar que les compres de deute sobirà per part de l’institut emissor són «legals» i que formen part actualment de les eines de política monetària a disposició de l’entitat.

El banquer alemany, oposat al seu dia a la política de compra de deute de Draghi, afirma en declaracio­ns al diari Die Zeit que aquest programa va ser considerat «legal» pel Tribunal Europeu de Justícia. Aquest endolcimen­t del seu missatge coincideix amb la carrera pel relleu de Draghi al capdavant del BCE a partir de l’1 de novembre. Weidmann intenta guanyar adeptes. Les seves opcions estan molt lligades a les negociacio­ns per a altres càrrecs de la Unió Europea (UE).

El president del Bundesbank endolceix el discurs per guanyar adeptes en la seva carrera pel banc central

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain