El Periódico - Català

Webhelp entra a la Xina

La multinacio­nal francesa gestionarà l’atenció al client de les botigues ‘online’ de Massimo Dutti i Stradivari­us La filial espanyola va facturar 131,8 milions el 2018

-

L’empresa francesa Webhelp, especialit­zada en serveis d’atenció al client, va anunciar ahir l’obertura d’una oficina a la Xina amb el grup Inditex com a client. En concret, la firma gestionarà l’atenció al comprador de les botigues de Massimo Dutti i Stradivari­us al país asiàtic. L’obertura d’aquesta oficina s’emmarca en un pla ambiciós d’internacio­nalització focalitzat a la Xina, Llatinoamè­rica i els EUA. En aquest últim cas dona servei des de Puerto Rico, mentre que per a Llatinoamè­rica es preveu una implantaci­ó aquest any després de l’adquisició d’una companyia ja operativa.

Webhelp va obrir l’oficina de 1.200 metres quadrats a Kunshan, ciutat pròxima a Xangai, a través d’una aliança estratègic­a ( amb l’empresa xinesa d’externalit­zacions ☰ Kingwisoft, va explicar la presidenta de Webhelp a Espanya, Helena Guardans. Per ara, aquestes oficines ocupen 50 persones, però l’empresa calcula que a finals d’any la xifra pugi fins a 230 i la passi a control de Webhelp. La filial xinesa es controlarà des de la seu que el grup francès té al districte tecnològic 22@ de Barcelona, que també és el seu principal centre d’operacions multilingü­e a Europa i la resta del món. La inversió a la Xina hauria d’obrir portes entre multinacio­nals europees en procés d’implantaci­ó a l’Àsia.

Webhelp és una firma d’alt contingut tecnològic, hereva de les antigues firmes d’atenció telefònica que s’han adaptat a un enfocament internacio­nal i a la creixent utilitzaci­ó del mòbil com a element de connexió entre clients i empreses. Actualment, el 40% dels accessos a serveis d’atenció al client ja es fan via xat o xarxes socials. En poc temps les trucades de veu seran minoritàri­es. La firma va facturar 131,8 milions d’euros a Espanya el 2018 i espera multiplica­r aquesta xifra fins als 240 milions el 2023. La plantilla és de més de 4.000 persones de 86 nacionalit­ats, capaces de donar servei en 30 idiomes. La facturació mundial de Webhelp és de 1.300 milions d’euros.

Webhelp a la Xina estarà liderada des de Barcelona per Guardans i pel nou conseller delegat del grup a Espanya, Julio Jolín, nomenat el desembre del 2018.

 ??  ?? Oficines de Webhelp a Barcelona.
Oficines de Webhelp a Barcelona.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain