El Periódico - Català

xifres MOLTES MÉS MARES QUE PARES

-

2.367 FAMÍLIES

L’any passat van atendre

J

2.367 famílies. El 44% eren famílies «nuclears», és a dir, formades pels dos progenitor­s. El 14%, monoparent­als; el 20%, separades, i el 8% pertanyien a unitats familiars nombroses. Però els que acudeixen a demanar-hi ajuda són les mares. Represente­n el 87% davant el 13% de pares.

FRACÀS ESCOLAR

S’han dividit les

J preocupaci­ons dels pares en dues tipologies. D’una banda, les educatives; d’una altra, les d’acompanyam­ent i recolzamen­t. Entre les primeres, un de cada cinc nens tenia problemes per seguir les classes, en molts casos presentant fracàs i absentisme escolar. El 38% de les llars manifestav­en no saber acompanyar els seus fills per resoldre el problema; per exemple, en el 13% es constata que els pares no imposen límits als seus fills, i en el 32% dels casos, els conflictes es donaven amb la convivènci­a a la llar.

CONFLICTES DE PARELLA

Pel costat de

J l’acompanyam­ent, van destacar els xocs entre les parelles (12%) com un dels motors. En un de cada cinc casos hi havia conflictes entre tota la família, mentre que els conflictes protagonit­zats en exclusiva pels fills represente­n únicament el 20%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain