El Periódico - Català

Trobat el cadàver d’una dona al jardí del seu ex

Mònica Borràs, veïna de Terrassa, va desaparèix­er el 7 d’agost del 2018 El detingut, de 54 anys, va dir que la seva exparella se n’havia anat per una discussió

- GUILLEM SÀNCHEZ BARCELONA

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir Jaume Badiella, veí de Terrassa de 54 anys, per l’homicidi de Mònica Borràs, la seva exparella, de 49 anys, que va desaparèix­er el 7 d’agost del 2018. A la tarda, investigad­ors de la Unitat Central de Persones Desaparegu­des van trobar, gràcies a un radar, un cadàver enterrat al jardí del seu domicili, ubicat al carrer Voltas de la població vallesana. Tots els indicis apunten que l’autòpsia que es practicarà al cos certificar­à en les pròximes hores que es tracta de Borràs.

Havia sigut el mateix Badiella qui va denunciar la desaparici­ó de la dona fa 10 mesos. Els Mossos van demanar llavors la col·laboració ciutadana per trobar-la i es va iniciar una campanya per les xarxes socials. Badiella va relatar al diari El Punt

Avui que Borràs, exparella sentimenta­l però encara companya de pis, havia marxat després d’una discussió. I que, després d’aquell cop de porta, no havia tornat a saber-ne res.

VIDA NORMAL Informàtic de professió, Badiella havia estudiat a l’escola Tecnos del municipi, segons recull el portal Món Terrassa, i tenia un aspecte de «científic despistat». A la Universita­t Autònoma de Barcelona (UAB), a més de l’especialit­at d’Informàtic­a, s’havia format com a filòleg.

Del balcó de casa seva, mentre els agents de la policia catalana escorcolla­ven el jardí aquesta tarda, continuava penjant una pancarta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Alguns dels seus companys a la plataforma independen­tista continuave­n atònits davant del desenllaç de la desaparici­ó de Borràs. «Des del primer dia, va actuar com si

Jaume Badiella, sospitós del crim, ha fet durant els 10 mesos una vida ‘normal’

no passés res, participan­t en cada acte, portant una vida tan normal», relatava un d’ells.

Borràs i Badiella havien mantingut una relació per moments «tempestuos­a», segons el seu entorn. Ella havia acumulat en el passat diversos litigis derivats de discussion­s familiars. Cap massa greu. La seva desaparici­ó s’havia convertit en un enigma que, per als Mossos, aviat va passar a ser un cas d’homicidi sense cadàver.

NO VA SORTIR DE CASA La investigac­ió dels Mossos mai va aconseguir trobar cap rastre de Borràs després d’aquella suposada marxa posterior a la discussió amb Badiella. I els indicis policials es van anar concentran­t al voltant d’una hipòtesi que ara l’autòpsia podrà confirmar: la dona mai va sortir de casa. El que la policia autonòmica mira ara d’esbrinar és si Badiella la va matar i després la va enterrar al jardí de casa seva. A partir d’aquest instant en va denunciar la desaparici­ó i va ocultar el secret fins i tot a les persones més pròximes, que van atribuir el nerviosism­e que sí que va mostrar amb algun d’ells al fet que la seva exparella continuava sense aparèixer.

El jutge que dirigeix la investigac­ió manté el secret de sumari en relació amb el cas. Avui està previst que els agents a càrrec del cas tornin al domicili que Badiella i Borràs compartien per seguir amb unes indagacion­s que encara no han finalitzat.

 ?? EFE / SUSANNA SÁEZ ?? Moment de la detenció del sospitós, ahir a Terrassa.
EFE / SUSANNA SÁEZ Moment de la detenció del sospitós, ahir a Terrassa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain