El Periódico - Català

«He sigut una esponja de Luis Enrique»

Robert Moreno assumeix el càrrec amb «tristesa però alhora responsabi­litat»

-

Robert Moreno va assumir el càrrec de selecciona­dor amb un llenguatge acurat, aliè a l’alegria que se li suposa a la designació. El factor humà va estar molt present en la seva compareixe­nça. Al cap i a la fi relleva un amic amb greus problemes familiars. «Sento tristesa, però responsabi­litat alhora», va declarar el tècnic de L’Hospitalet.

Convençut que els resultats marcaran l’èxit o el fracàs de l’aposta de la Federació per un entrenador que mai va ser primer, Moreno va dir acceptar el repte sentint-se preparat. «Fa molts anys que soc al futbol, sempre vaig pensar des dels 14 que seria entrenador en el màxim nivell. Per acceptar-lo m’ha animat que Luis Enrique hi estigués d’acord. Ens ha recolzat i ens ha dit que endavant, és el més important. Han valorat la feina i la profession­alitat de tot l’staff».

Després d’assumir la responsabi­litat en la decisió d’asseure David de Gea i cedir el testimoni a Kepa, Moreno va anunciar que hi haurà novetats en noms. «Pot venir algun jugador que no ha vingut i repetir-ne alguns que en l’última convocatòr­ia no hi eren». Va admetre que «la filosofia és la de Luis Enrique», però retocarà coses amb les seves decisions.

SOBRE L’EXPERIÈNCI­A No va descartar que acudeixi al seu amic per a qualsevol consulta, però ja treballarà deslligat de la seva opinió. «Luis Enrique és molt respectuós amb tots els codis del futbol, sap que em toca estar de primer i ho respectarà. No nego que davant de qualsevol dubte o quan necessiti la seva opinió l’hi preguntaré. Fa nou anys que soc amb ell, he sigut una esponja, he tret tot el que em podia aportar. Ara em toca a mi prendre les decisions principals».

Amb una línia definida, «treballar amb honestedat», l’objectiu del nou selecciona­dor és «situar el treball que deixa Luis Enrique a dalt de tot i si pot ser arribant a l’Eurocopa i guanyant-la». «És una responsabi­litat i un honor –va afegir– poder defensar des de la banqueta la selecció del teu país. El futbol va començar com una passió i s’ha convertit en una professió».

A la crítica per la seva falta d’experiènci­a com a primer tècnic, Robert Moreno, de 41 anys, va recordar el seu llarg camí. «Jo crec que sí que tinc experiènci­a. Nou anys amb Luis Enrique en vestidors d’alt nivell, entrenant els millors del món, veient les seves decisions. Ja li havia dedicat moltes hores, però em faltava coneixemen­t del vestidor i Luis Enrique m’ho va inculcar des del primer dia. Per treball i profession­alitat no serà».

Igualment és conscient que al càrrec que porta sempre l’acompanyar­à la crítica. «Les oportunita­ts arriben de vegades per camins que no t’agraden, però has d’afrontar-les. Els resultats marcaran l’experiènci­a. Si guanyem l’Eurocopa, ningú recordarà si tenia més o menys experiènci­a».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain