El Periódico - Català

Un Neymar empitjorat

La carrera del davanter brasiler, lluny de millorar, ha patit un retrocés

-

Va marxar del Barça, segons va dir –ell no va dir res, ho van fer saber satèl·lits més o menys pròxims, brasilers i barcelonis­tes– per ser el número u que no podia ser al Camp Nou, perquè ho era Leo Messi. devia marxar per diners, potser, i, suposadame­nt, per ser el líder d’un equip a Europa i convertir-lo en campió de la Champions. Dos anys després sembla que Neymar vol desfer aquells passos i tornar al Camp Nou per un camí de terra cremada.

Però dos anys després, ¿quin Neymar vestiria la samarreta

donant per cert que, efectivame­nt, el Barça estaria disposat a reincorpor­ar-lo i que el vestidor victoreja la tornada d’un amic que han continuat veient? Un Neymar, suggereixe­n els números, pitjor del que se’n va anar. Un Neymar que, lluny de reimpulsar la seva carrera i de progressar, s’ha estancat.

El rendiment individual ha declinat i la recol·lecció de títols no ha sigut substancia­lment més prolífica a França: cinc, entre els quals, dos Lligues, davant els quatre del Barça en la seva absència, amb dues Lligues també.

El tercer jugador del món el 2017, després de Cristiano Ronaldo i Messi, és el 12, segons la classifica­ció del Balón d’Oro. La cotització era de 222 milions, segons el dictat de la clàusula i el que va pagar el PSG en el traspàs més car de la història. La seva cotització no és la mateixa i la base del seu retorn no es basa tant en la necessitat del Barça com en el penediment de Neymar i l’embafament del PSG amb l’estrella. La falta de liquiditat barcelonis­ta exigeix contemplar un canvi (Coutinho, Dembélé i/o Griezmann). El PSG demana 300 milions, segons el mitjà que ha entrevista­t aquesta setmana Nasser al-Khelaïfi, el president del club.

Neymar tornaria amb un cargol al peu dret, el mateix que s’ha lesionat tres vegades, dos anys més gran (27), una acusació de presumpta violació, tres partits de sanció a Europa, embargamen­ts del fisc brasiler i la mateixa cort de El talent continua intacte i el coneixemen­t del futbol europeu, els rivals i les exigències són més grans. El propòsit d’esmena verbalitza­t i la retirada de la demanda que va impulsar contra el Barça són les primeres condicions que espera el culer per obrir-li els braços. 17 6 3 30 9 6

 ??  ?? DE 38 PARTITS DE 8 PARTITS DE 6 PARTITS (19 PUNTS) DE 38 PARTITS DE 10 PARTITS DE 9 PARTITS (361 PUNTS) 17
DE 38 PARTITS DE 8 PARTITS DE 6 PARTITS (19 PUNTS) DE 38 PARTITS DE 10 PARTITS DE 9 PARTITS (361 PUNTS) 17

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain