El Periódico - Català

El ‘Qatargate’ segueix obert amb Platini en llibertat

-

Un gol de Pablo Fornals va permetre a Espanya sumar la imprescind­ible victòria que li permet sobreviure a l’Europeu sub-21. El flamant fitxatge del West Ham (li pagarà 27 milions al Vila-real) va connectar un gran xut des del límit de l’àrea en una incursió tolerada per la defensa de Bèlgica i va donar els tres punts necessaris per aspirar a la classifica­ció, pendent, això sí, del partit contra Polònia de dissabte que ve.

El partit ja havia entrat en un anar i tornar perquè l’empat no li servia a cap dels dos equips. Bèlgica havia perdut davant Polònia (2-3), igual que Espanya havia caigut contra

Itàlia (3-1) a la jornada inaugural. Els dos equips van marcar aviat, però el desenllaç es va endarrerir fins al tram final, sense temps perquè els belgues poguessin equilibrar el xut de Fornals.

CANVIS FINS I TOT A LA PORTERIA Espanya va presentar quatre canvis per impulsar la millora –fins i tot a la porteria– i el gol ràpid d’Olmo va corroborar la decisió de Luis de la Fuente, el selecciona­dor. El conjunt espanyol va controlar el joc però va encaixar l’empat en una jugada de córner molt mal defensada. El tècnic va tornar a intervenir fent entrar Fornals en el descans en un altre pas de rosca.

L’equip va tornar al camp accelerat i en van ser una prova dues amonestaci­ons i un xut de Ceballos que es va estavellar al pal (el segon del migcampist­a). Però Bèlgica, al contraatac, també va disposar de les seves opcions per salvar la vida, tot i que la va perdre. I va caure eliminada.

Espanya: Sivera; Martín, Vallejo, Meré, Junior; Merino, Ceballos, Soler (Fornals, m. 46), Olmo, Oyarzabal (Pedraza, m 79); Mayoral (Mir, m. 69).

Bèlgica: De Wolf; Cools, Faes, Bornauw, Cobbaut; Mangala (Amuzu, m. 58), Heynen ( De Sart, m. 78), Schrijvers, Bastien; Lukebakio, Mbenza (Leya Iseka, m. 69).

Gols: 1-0 (m. 7), Olmo. 1-1 (m. 24), Bornauw; 2-1 (m. 89), Fornals. Michel Platini, expresiden­t de la UEFA, i Claude Guéant, excol·laborador directe de l’expresiden­t Nicolas Sarkozy, van quedar lliures sense càrrecs ahir a la matinada després de ser interrogat­s per les sospites de corrupció en la concessió del Mundial 2022 a Qatar i l’organitzac­ió de l’Eurocopa 2016 a França. El

continua obert. Segons el seu advocat, Platini va quedar lliure després de passar diverses hores sota custòdia policial –terme francès equivalent a una detenció espanyola– i declarar als locals de l’oficina anticorrup­ció de la policia judicial (OCLCIFF) a Nanterre, a prop de París. Sophie Dion, exassessor­a esportiva de Sarkozy, també va ser posada sota custòdia policial, mentre que Claude Guéant, exsecretar­i general de l’Elisi, va ser interrogat. Tots tres van sortir de comissaria ja entrada la matinada.

 ??  ?? Els jugadors d’Espanya celebren l’1-0 momentani.
Els jugadors d’Espanya celebren l’1-0 momentani.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain