El Periódico - Català

El divorci de Valls: ‘Ne me quitte pas’

- FERRAN Monegal

Trastornat el Gran Wyoming ( El intermedio, La Sexta) davant la ruptura de Ciutadans i Manuel Valls, exclamava: «¡ Oh, mon Dieu! ¿Pourquoi?

¿Com és possible que Ciutadans, un partit teòricamen­t centrista i antiindepe­ndentista hagi trencat amb Manuel Valls per haver rebutjat l’extrema dreta i per haver evitat un govern independen­tista a Barcelona?». ¡Ahh! Estava tan désolé, tan profundame­nt estranyat, que va afegir: «¡No té sentit, és inexplicab­le!». I van posar llavors per la megafonia, a manera d’arpegi poètic i musical, aquell extraordin­ari te

ma de Jacques Brel titulat Ne me quitte pas.

¡Ah! Interessan­t interpreta­ció d’El intermedio sobre el que ha passat. És a dir, podem estar, o no, d’acord amb Valls, però ha sigut conseqüent amb el seu ideari: no a l’extrema dreta de Vox, i no a la independèn­cia. I van afegir: «Aquí qui navega fent inexplicab­les batzegades és Ciutadans». Diferent manera d’enfocar el cas ha sigut la del

TN vespre (TV-3) d’aquell mateix dimarts a la nit. Van obrir el seu informatiu exclamant: «¡Celestino Corbacho també s’aparta de Manuel Valls!», rematant després: «¡Valls es va quedant sol i creixen les especulaci­ons sobre el seu futur polític!». O sigui, en l’agit- prop de Sant Joan Despí, a la colossal trinxera televisiva del procés, ara, curiosamen­t, els irrita més Valls que Ciutadans. ¡Ahh! Quines meravelles té això de trufar la informació amb les consignes que més convenen en cada avatar.

Precisamen­t, sobre Celestino Corbacho tinc anotada una floreta que li acaba d’enviar a Valls, un sou

venir molt delicat, quan l’entrevista­va Ferreras a

Al rojo vivo ahir. Li va llançar aquest dard, concret però afilat: «¡Jo no he vingut aquí a passar un cap de setmana!». Tremenda punyalada. Eren socis amistosos i entranyabl­es fins abans-d’ahir, i avui, en canvi, li ha deixat anar: «¡Tu no has vingut a Barcelona a ser alcalde, tu has vingut a estiuejar!». Bàrbar.

Tornant a El intermedio, l’elecció del Ne me quitte pas té segones intencions. Es tracta d’una cançó bellíssima i profunda, això és indiscutib­le. Però la seva història és decebedora. Fins i tot canalla. Brel la va compondre com a supòsit acte d’amor per la jove Suzanne, anomenada Zizou. Deia que temia perdre-la. La veritat és que va ser Brel qui la va deixar tirada, com un drap, quan es va assabentar que estava embarassad­a.

 ??  ?? Arrimadas i Valls (‘El intermedio’, La Sexta).
Arrimadas i Valls (‘El intermedio’, La Sexta).
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain