El Periódico - Català

Luis Enrique llega ‘la Roja’ al seu ajudant Robert Moreno

- Iosu De la Torre PERIODISTA

Les prioritats en la vida de Luis Enrique Martínez van canviar radicalmen­t aquella nit del mes març en què va abandonar la concentrac­ió de la Rojaa Malta per volar fins a Barcelona i abraçar-se als seus. Sota l’eufemisme assumptes familiars greus es va demanar discreció absoluta als mitjans de co

municació. I, sorpresa, es va complir durant aquests mesos i es continuarà complint.

«¿Què li passa a Luis Enrique? », és una pregunta repetida fins a la sacietat amb el sigil per resposta. Fins i tot OK Corral ha respectat el prec. Ni un sol programa de la teleporque­ria –i n’hi ha uns quants– s’ha llançat a alimentar la morbositat del te

leespectad­or, la gran excusa per a les cadenes carronyere­s. Que saludable el silenci dels clictò

mans de les webs ansioses de dopatge. Mai hi ha hagut a Espanya tant respecte per la intimitat d’un personatge públic. Que no s’ha salvat ni el rei emèrit obligat a demanar perdó i prometre no tornar a fer-ho a l’airejar-se la seva afició a la caça d’elefants i dames.

¿Què li passa a Luis Enrique?

Que no vol perdre ni un sol minut del seu temps per estar amb el més important de la seva vida, la família. L’entrenador que es defineix com un treballado­r inconformi­sta, exigent, sempre pendent dels seus futboliste­s a la recerca dels millors resultats, un workalcoho­lic, ha patit un sotrac colossal. Les seves prioritats són altres, autèntique­s, reals, veritables. Intransfer­ibles.

Luis Enrique s’allunya dels focus amb una carta en què agraeix tots els suports rebuts, a ell i a la seva família, sense oblidar-se dels mitjans de comunicaci­ó per la seva «discreció i respecte». Ho rubrica de cor. En la fosa queda aquell esportista de fama i grapa que gairebé sempre ha mantingut una relació fatal amb els periodiste­s, com si tots, en general, fossin igual d’ineptes que aquells amb quai va ensopegar. En els pitjors moments, la canallesca ha donat una lliçó respectant al màxim les circumstàn­cies que han trastocat l’existència del personatge.

El relleu Robert Moreno

La federació de Luis Rubiales manté en Robert Moreno l’aposta empresa la tardor passada amb el relleu del selecciona­dor. És una decisió valenta i plausible. Moreno ha mamat luisenriqu­isme durant gairebé una dècada. Arriba el moment de mostrar la seva vàlua en solitari.

La Roja mantindrà el projecte de l’entrenador que es buidava cada dia a la ciutat esportiva pels seus futboliste­s. El més important, deia a Els homes de Lucho. En l’epíleg d’aquell documental de TV-3 i de Barça TV, l’exentrenad­or del Barça revelava el que en realitat més estimava. El més valuós, la família. ¡Molta força!

A l’epíleg d’‘Els homes de Lucho’, l’extrenador del Barça va revelar el que més estimava

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain